Η περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονή, που αναπτύσσεται ανάμεσα στα δόντια και το κόκκαλο. Αν και το αρχικό της στάδιο θυμίζει πολύ την ουλίτιδα, προχωράει αρκετά γρήγορα στα οστά της γνάθους προσπαθώντας να τα καταστρέψει. Για να αποφευχθεί η πτώση των δοντιών πρέπει να παρέμβουμε άμεσα με κάποια ιατρική επέμβαση.

Νέα έρευνα όμως έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο για να μας πει τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να αποκτήσουμε περιοδοντίτιδα. Το μυστικό βρίσκεται στη διατροφή μας. Ειδικότερα, οι ερευνητές προτείνουν να προτιμούμε τροφές πλούσιες σε ανθοκυάνες, οι οποίες βρίσκονται στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά.
odontiatros

Τρόφιμα, όπως τα μύρτιλλα, τα μούρα, οι φράουλες και τα κόκκινα σταφύλια, φαίνεται να έχουν σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες και να μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και στην θεραπεία της περιοδοντίτιδας και των ελκών του στόματος.

Ύστερα από μελέτη αποδείχτηκε πως διαθέτουν ισχυρή προστατευτική δράση εναντίον κακοήθων όγκων του στόματος, του οισοφάγου αλλά και του παχέος εντέρου.

The following two tabs change content below.
Αργυρώ Ντόκα

Αργυρώ Ντόκα

Από την ανθρωπολογία βρέθηκα μπλεγμένη για χρόνια σε μία σχέση πάθους με τη δημοσιογραφία. Από το 2008 ταξιδεύω στον πραγματικό κόσμο και μεταφέρω τις εμπειρίες μου στο διαδικτυακό, δημιουργώντας εικόνες, αισθήσεις και… αντιδράσεις! Το μότο μου είναι ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό, αλλά ό,τι κανείς από μόνη σου γίνεται για το καλύτερο! Εδώ θα μιλήσουμε για ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε και να είμαστε όμορφες μέσα και έξω. Ταξίδια, διατροφή, άσκηση, σχέσεις και πολλά πολλά ακόμα… Stay tuned!