Πώς θα χάσεις θερμίδες χωρίς να το καταλάβεις…  Αυτή τη φορά σου έχω ένα φοβερό “κόλπο”.


Το να είσαι ενυδατωμένη συνεχώς είναι υγεία (και ομορφιά). Πρέπει, ομως, να πίνεις αρκετά λίτρα νερό την ημέρα για να βλέπεις τα οφέλη που επιθυμείς; Όχι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις βρήκαν πως πίνοντας απλά 1-3 έξτρα ποτήρια νερό την ημέρα μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, από το να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις, μέχρι το να χάσεις λίπος.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό όλο αυτό;

Θα σου πω μόνο ότι οι 18000 Αμερικανοί που συμμετείχαν στην έρευνα κατανάλωναν 68 θερμίδες λιγότερες την ημέρα, πίνοντας απλά ένα έξτρα ποτήρι νερό. Αυτές οι θερμίδες αυξάνονται στις 205 αν πίνεις 3 επιπλέον ποτήρια νερό. Φαντάσου, επομένως, τι συμβαίνει αν πίνεις 6 ή και 8 ποτήρια παραπάνω την ημέρα.   

Επιπλέον, το λίπος μειώνεται κατά 1,7 γρ. με την κατανάλωση ενός έξτρα ποτηριού πράγμα που σημαίνει πως μειώνεται κατά 5 γρ. με την κατανάλωση τριών ποτηριών.

Γιατί δουλεύει

Όταν πρωτοξεκινάμε δίαιτα, το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας βάρους οφείλεται στα υγρά που χάνουμε. Ακούγεται αντιφατικό, αλλά πρέπει να πίνεις αρκετό νερό για να φύγουν τα υγρά! Η διαδικασία της καύσης θερμίδων απαιτεί επαρκή και διαρκή παροχή νερού, προκειμένου να λειτουργήσει στο maximum. Η έλλειψη νερού επιβραδύνει τη διαδικασία καύσης του λίπους και οδηγεί σε μείωση της παροχής οξυγόνου στους μύες μας. Αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι κουρασμένη ενώ έχει αντίκτυπο και στην αντοχή σου στην άσκηση. Το νερό βοηθά στη διατήρηση του μυϊκού τόνου, βοηθα τους μυς να συσπώνται και “λιπαίνει” τις αρθρώσεις. Last but not least oι περισσότερες δίαιτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες οπότε αν δεν πίνεις αρκετό, οι φυτικές ίνες θα σου προκαλέσουν δυσκοιλιότητα και δε χρειάζεται να σου αναφέρω πόσο σημαντική είναι η υγιής λειτουργία του παχύ εντέρου!

Αν δεν μπορείς να μπεις σε πρόγραμμα φρόντισε να κάνεις την κατανάλωση νερού… παιχνίδι. Βάλε σκοπό να πίνεις 1 ποτήρι νερό την ώρα και τήρησε το στόχο σου. Το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την προσπάθειά σου.
The following two tabs change content below.
Emily Vagia
Λατρεύω να μαγειρεύω αλλόκοτα πράγματα (όπως λέει και η μαμά μου), να φτιάχνω λίστες, να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, τους φίλους και το αγόρι μου, να διαβάζω, να βλέπω Pretty Little Liars, να τριγυρνάω σε όλο τον κόσμο, να βλέπω ταινίες της Disney, να γυμνάζομαι σαν τρελή, να μιλάω με ηλικιωμένου