Άλλες οι βιταμίνες του χειμώνα άλλες του καλοκαιριού! Καλό είναι λοιπόν να ξέρεις ποιες είναι οι βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου αυτή την περίοδο.


Βιταμίνη Α: Η αλήθεια είναι πως το χειμώνα χρειάζεσαι πρόσθετη βιταμίνη Α εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

kl_vitamini02

Βιταμίνη D: Το καλοκαίρι τη βιταμίνη D την παίρνεις κυρίως από τον ήλιο. Τώρα που η ηλιοφάνεια δεν κρατάει πολύ ή κάποιες φορές δεν υπάρχει και καθόλου και το σώμα σου είναι όλο καλυμμένο, η βιταμίνη D είναι πολύ πιο απαραίτητη.

Βιταμίνη C: Λόγω των μολύνσεων του αναπνευστικού που είναι πιο έντονες τους χειμερινούς μήνες και λόγω του ότι τρώς λιγότερα φρούτα και λαχανικά, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη και μάλιστα με μεγαλύτερες δόσεις.

Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β: Οι χαμηλές θερμοκρασίες σου προκαλούν στρες το οποίο μπορείς να υπερνικήσεις παίρνοντας μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές τις βιταμίνες.

The following two tabs change content below.
Emily Vagia
Λατρεύω να μαγειρεύω αλλόκοτα πράγματα (όπως λέει και η μαμά μου), να φτιάχνω λίστες, να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, τους φίλους και το αγόρι μου, να διαβάζω, να βλέπω Pretty Little Liars, να τριγυρνάω σε όλο τον κόσμο, να βλέπω ταινίες της Disney, να γυμνάζομαι σαν τρελή, να μιλάω με ηλικιωμένου