Βαρέθηκες να τρως τα ίδια και τα ίδια… Κοτόπουλο, μπιφτέκια, σολομό, στην σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο.


Η αλήθεια είναι πως όταν θέλουμε να φάμε υγιεινά αυτομάτως περιορίζουμε τον εαυτό μας και την δημιουργικότητά μας στην κουζίνα, κάτι που είναι λάθος.

Τρώω υγιεινά σημαίνει τρέφομαι σωστά, μαγειρεύω νόστιμα και όχι βαρετά. Πώς γίνεται αυτό; Σιγά σιγά και με συνταγές που θα αναβαθμίσουν την μαγειρική σου δεινότητα, όπως η σημερινή!

Ο σολομός όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι πλούσιος σε Ωμέγα – 3, τον αγαπάμε και τον θέλουμε στην διατροφή μας και στο τραπέζι μας, μας κάνει απίστευτο καλό και είναι σούπερ υγιεινός! Αντί λοιπόν να τον βάλεις στη σχάρα ή στον ατμό, σήμερα θα τον κάνουμε… μπιφτέκια! Συνόδευσέ τα με μια δροσερή σαλάτα, κάνε Burger ή απλά με λίγο καστανό ρύζι ή κινόα!

Δες πώς θα φτιάξεις αβοκαντέζα αντί για μαγιονέζα 

 

Συστατικά | Μερίδες συνταγής: 5

450 γρ. σολομός φρέσκος
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ψιλοκομμένο κολοκύθι
αλάτι
¼ κούπας φρεσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/5 συνταγής
Θερμίδες: 223 kcal
Πρωτεΐνη: 20 γρ.
Υδατάνθρακες: 11 γρ.
Λίπος: 11 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.

Οδηγίες

Σε ένα μπωλ αναμείξτε το σολομό, το αυγό, το σπαράδι αυγού, το αλεύρι, το κολοκύθι, το μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Eφόδον έχεις τη ζύμη σου έτοιμη, στη συνέχεια πλάσε τα μπιφτέκια! Τώρα το μόνο που μένει είναι να τα βάλεις  σε ένα αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο ή στο φούρνο σε λαδόκολλα και να τα ψήσεις σε υψηλή θερμοκρασία. Με το που πάρουν χρυσό χρώμα, είναι έτοιμα.

Καλή σου όρεξη!

The following two tabs change content below.
Μάνος Δημητρούλης
Mετά από πολλά χρόνια προσωπικής εφαρμογής προσεκτικής διατροφής, πολλών ταξιδιών και γαστρονομικών εμπειριών, ο Μάνος Δημητρούλης ενσωματώνει στα διαιτολόγια του ισορροπημένες συνταγές μαγειρικής, μετατρέποντας τη διατροφή και την απώλεια βάρους σε ευχάριστη και μοναδική εμπειρία. Το 2014 φτιάχνει το δικό του κανάλι συνταγών στο youtube στην προσπάθεια του να επιμορφώσει τον κόσμο και να τον βοηθήσει να μαγειρεύει υγιεινά και ταυτόχρονα νόστιμα. Παραδίδει σεμινάρια υγιεινής διατροφής και μαγειρικής ενώ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου DietStories, που περιέχει πάνω από 100 έξυπνες συνταγές υγεινής μαγειρικής πλαισιωμένες από διατροφική ανάλυση και σε μορφή καθημερινού διαιτολογίου.