Μια ανάσα πριν τις γιορτές και σκέφτεσαι πως θα θυσιάσεις τόσους μήνες σκληρής προσπάθειας στο γιορτινό τραπέζι… Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, πολύ φαί και μηδέν μέτρο; #Not

Μπορείς να απολαύσεις τα πάντα αρκεί να κάνεις ένα μικρό twist με την βοήθεια μας! Αυτό το κέικ με χαρούπι είναι η απόδειξη ότι στις γιορτές μπορείς να χαρείς τα αγαπημένα σου γλυκά αλλά και να παραμείνεις στα ίδια κιλά! Πάμε κουζίνα!

Κέικ χαρουπιού με ζάχαρη καρύδας και φιστικοβούτυρο

Θα χρειαστείς 

Υλικά (για 16 μερίδες):

2½ κούπες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες μπανάνες

100 γρ. χαρουπάλευρο

120 γρ. αλεύρι φαγόπυρου

80 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

100 γρ. φιστικοβούτυρο

100 γρ. ζάχαρη καρύδας

2 αυγά

1½ κ.γ. baking powder

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε πυρίμαχο μπολάκι καλυμμένο με μεμβράνη υγροποιούμε το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις μπανάνες με το λιωμένο φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τα 2 αυγά χτυπημένα. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο, το αλεύρι φαγόπυρου, το baking, το αλάτι και τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ορθογώνια βουτυρωμένη (ή καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί) φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να βυθίσουμε μέσα ένα καλαμάκι από σουβλάκι και να βγει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 180 kcal

Υδατάνθρακες: 30 γρ.

Πρωτεΐνη: 4.2 γρ.

Λιπαρά: 4.5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.

The following two tabs change content below.
Μάνος Δημητρούλης
Mετά από πολλά χρόνια προσωπικής εφαρμογής προσεκτικής διατροφής, πολλών ταξιδιών και γαστρονομικών εμπειριών, ο Μάνος Δημητρούλης ενσωματώνει στα διαιτολόγια του ισορροπημένες συνταγές μαγειρικής, μετατρέποντας τη διατροφή και την απώλεια βάρους σε ευχάριστη και μοναδική εμπειρία. Το 2014 φτιάχνει το δικό του κανάλι συνταγών στο youtube στην προσπάθεια του να επιμορφώσει τον κόσμο και να τον βοηθήσει να μαγειρεύει υγιεινά και ταυτόχρονα νόστιμα. Παραδίδει σεμινάρια υγιεινής διατροφής και μαγειρικής ενώ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου DietStories, που περιέχει πάνω από 100 έξυπνες συνταγές υγεινής μαγειρικής πλαισιωμένες από διατροφική ανάλυση και σε μορφή καθημερινού διαιτολογίου.