Ξέρεις πόσο μας αρέσει να ανακαλύπτουμε ιδιαίτερες συνταγές που προσφέρουν κάτι το διαφορετικό και δημιουργούν ιδιαίτερες γευστικές απολαύσεις. Ε αυτή η συνταγή είναι κάτι τέτοιο! Δες πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ριζότο από λευκές φακές και μανιτάρια.

Θα χρειαστείς:

για τις φακές

1 και 1/2 φλ. λευκές φακές μουλιασμένες σε νερό για 8-12 ώρες
2 κ.σ. λάδι καρύδας
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2  κ.γ. αλάτι
2 σκόρδα λιωμένα
τριμμένη παρμεζάνα για το πασπάλισμα
4-5 φλ. ζωμό λαχανικών

για τα μανιτάρια

500 γρ. μανιτάρια της επιλογής σου ψιλοκομμένα
λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. λάδι καρύδας ή βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο

Ξεκίνα πλένοντας καλά τις φακές σου. Άφησέ τις στην άκρη.

Βάλε σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι το λάδι καρύδας, πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το αλάτι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Πρόσθεσε το σκόρδο, τις φακές, 3 φλ. ζωμό λαχανικώ και παρμεζάνα, αν θέλεις. Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα σου να πάρει μια βράση. Ανακάτεψε και σκέπασέ το.

Μέσα στα επόμενα 30 λεπτά άνοιγε το καπάκι που και που και ανακάτευε για μερικά λεπτά. Αν χρειάζεται πρόσθεσε και άλλο ζωμό.

Στο μεταξύ μπορείς να ετοιμάσεις τα μανιτάρια. Βάλε το λάδι καρύδας σε ένα άλλο κατσαρολάκι και ρίξε μέσα τα μανιτάρια. Άφησέ τα να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Γύρνα τα και συνέχισε για άλλο τόσο. Ρίξε μέσα το σκόρδο, το θυμάρι και μαγείρεψε για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και μπαλσάμικο και είναι έτοιμα.

kl_rizoto01

Βάλε τα φακο-ριζότο σου στο πιάτο και ρίξε από πάνω το μείγμα των μανιταριών. Θα πάθεις την πλάκα σου. Αν θέλεις πασπάλισε με παρμεζάνα.

The following two tabs change content below.
Emily Vagia
Λατρεύω να μαγειρεύω αλλόκοτα πράγματα (όπως λέει και η μαμά μου), να φτιάχνω λίστες, να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, τους φίλους και το αγόρι μου, να διαβάζω, να βλέπω Pretty Little Liars, να τριγυρνάω σε όλο τον κόσμο, να βλέπω ταινίες της Disney, να γυμνάζομαι σαν τρελή, να μιλάω με ηλικιωμένου