Η ομελέτα είναι το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια αλλά και χορτάτη. Δες πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη ομελέτα σε πήλινο!


Για 4 άτομα

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 230 γρ. μανιτάρια (διαφόρων ειδών)
  • 2 κ.σ.θυμάρι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρέ τα για 3 λεπτά. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ρίξε και το θυμάρι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Χώρισε το μείγμα των μανιταριών και των αυγών σε 4 πύλινα μπολ (αν δεν έχεις μπορείς να τα χωρίσεις μετά το ψήσιμο). Πασπάλισε από πάνω με το τριμμένο τυρί.

Βάλε τα μπολάκια στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Απόλαυσε το φαγητό σου ζεστό.

The following two tabs change content below.
Emily Vagia
Λατρεύω να μαγειρεύω αλλόκοτα πράγματα (όπως λέει και η μαμά μου), να φτιάχνω λίστες, να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, τους φίλους και το αγόρι μου, να διαβάζω, να βλέπω Pretty Little Liars, να τριγυρνάω σε όλο τον κόσμο, να βλέπω ταινίες της Disney, να γυμνάζομαι σαν τρελή, να μιλάω με ηλικιωμένου