Αυτή είνα μια από εκείνες τις συνταγές που γι’ άλλο ξεκίνησα κι άλλο μου βγήκε…

Ξεκίνησε λοιπόν σαν μια σαλάτα για ένα γρήγορο μεσημεριανό με ότι είχα εύκαιρο: Έβρασα λοιπόν τη κινόα, άνοιξα και μια κονσέρβα ρεβίθια και γάρνιρα με μπόλικο μαιντανό και λίγο ψιλοκομμένο ·αγγούρι και ντομάτα.

Μόλις δοκίμασα τη μαϊντανοσαλάτα, μου ήρθε κατευθείαν η ανάμνηση από το κυπριακό σουβλάκι μιας και η σαλάτα που βάζουν μέσα είναι παρεμφερής.

Η δροσερή αυτή μαϊντανοσαλάτα μέσα στη τραγανή πίτα είναι ο λόγος που εξακολουθώ να παραγγέλνω σουβλάκι όταν είμαι στη Κύπρο κι ας το ζητάω χωρίς κρέας και γίνομαι η γραφική του χωριού.

Έτσι σκέφτηκα να γεμίσω μια κυπριακή πίτα που είχα στο ψυγείο με τη σαλάτα και να το βαφτίσω κυπριακό σουβλάκι χωρίς κρέας αλλά με όλη την πρωτεΐνη.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΠΙΤΑ

Μισή κούπα κινόα
200γρ βραστά ρεβίθια
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
¼ αγγγουράκι ψιλοκομμένο
Μπόλικο μαιντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κυπριακή πίτα ολικής άλεσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τη κινόα σε διπλάσια ποσότητα νερού. σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τη βρασμένη κινόα, τα βραστά ρεβίθια, τα λαχανικά και το χυμό λεμονιού.

Ψήνουμε λίγο τη πίτα στο φούρνο και την ανοίγουμε με μαχαίρι για να τη γεμίσουμε.

Γεμίζουμε τη πίτα με τη σαλάτα.

The following two tabs change content below.
Κορίνα Καραδήμου
Παράλληλα με τη δουλειά της στο μάρκετινγκ αποφάσισε να σπουδάσει Θεραπευτική Διατροφολογία στο College of Naturopathic Medicine στο Λονδίνο. Αγαπάει τον ήλιο, τη γιόγκα, τα ταξίδια και το πλούσιο σε θρεπτική αξία φαγητό. Σιχαίνεται τις δίαιτες, τη στέρηση και τη ρουτίνα! Θεωρεί την τροφή φάρμακο και ότι το φαγητό είναι η πιο στενή σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας καθώς είμαστε αυτό που τρώμε. Ακολουθεί μια φυτική διατροφή χωρίς ζάχαρη και γλουτένη και στόχος της είναι να αποδείξει ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι γρήγορο, εύκολο και κυρίως λαχταριστό! Στο μπλογκ της www.thesauchalife.com και στη σελίδα της στο facebook www.facebook.com/thesauchalife θα βρείτε πολλές συνταγές και συμβουλές για να ακολουθήσετε έναν πιο καθαρό τρόπο ζωής!