Κι όμως, το πετάς κάθε φορά που το έχεις μπροστά σου γιατί θεωρείς πως δεν τρώγεται.

Μιλάω για τα πράσινα κοτσάνια και τα φύλλα του μπρόκολου τα οποία οι περισσότεροι πετάνε. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα φύλλα του μπρόκολου είναι το νέο δυνατό superfood το οποίο πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε.

kl_mprokolo01

Τα φύλλα του μπρόκολου έχουν γεύση σπανακιού (στην πιο ελαφριά εκδοχή τους) και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες Α και C, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο). Μπορείς να τα κάνεις χυμό ή να τα βάλεις στις σαλάτες σου ψιλοκόβοντάς τα.

Δες επίσης όλα τα φθινοπωρινά superfoods που πρέπει να μπουν στο πιάτο σου.

Το bonus είναι, φυσικά, πως όταν πλέον αγοράζεις μπρόκολο θα έχεις δύο λαχανικά στην τιμή του ενός. Μην ξεγελαστείς αν δεις κάποια στιγμή στην αγορά συσκευασμένο σακουλάκι που να λέει πάνω “Φύλλα Μπρόκολου” (στο εξωτερικό ήδη κυκλοφορούν συσκευασμένα). Εσύ θα συνεχίσεις να παίρνεις το μπροκολάκι σου ολόκληρο, θα αφαιρείς τα φυλλαράκια του και θα τα χρησιμοποιείς χωριστά.

The following two tabs change content below.
Emily Vagia
Λατρεύω να μαγειρεύω αλλόκοτα πράγματα (όπως λέει και η μαμά μου), να φτιάχνω λίστες, να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, τους φίλους και το αγόρι μου, να διαβάζω, να βλέπω Pretty Little Liars, να τριγυρνάω σε όλο τον κόσμο, να βλέπω ταινίες της Disney, να γυμνάζομαι σαν τρελή, να μιλάω με ηλικιωμένου