Μπορεί το πάθος σου για σοκαλάτα να είναι είναι απαγορευμένο σε καθημερινή βάση, όμως σε έναν συγκεκριμένο τομέα είναι η συχνή κατανάλωση είναι η καλύτερη επιλογή.


Σύμφωνα με μία μελέτη 40 ετών, η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους! Κι όμως, οι άνθρωποι που έτρωγαν σοκολάτα πάνω από μια φορά την εβδομάδα, είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ εγκεφάλου.

Αμερικάνοι ερευνητές εξέτασαν αν η τακτική κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με την λειτουργία του εγκεφάλου με ένα πείραμα σε 1.000 περίπου εθελοντές και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όντως είχαν καλύτερη απόδοση σε μια σειρά από νοητικά τεστ, που αφορούσαν τόσο τη μνήμη όσο και την αφηρημένη σκέψη. Νικήτρια η σοκολάτα!

Η επικεφαλής της έρευνας Georgina Crichton μίλησε για τα οφέλη της κατανάλωσης σοκολάτας στις καθημερινές εργασίες «όπως το να θυμόμαστε έναν αριθμό τηλεφώνου, ή τη λίστα με τα ψώνια σας, ή να κάνετε δύο πράγματα ταυτόχρονα» Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματά τους δείχνουν ότι η «κανονική πρόσληψη των φλαβονόλων του κακάο, μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία».

Η σοκολάτα κάνει καλό στο μυαλό! Πάντα με μέτρο…

The following two tabs change content below.
Αργυρώ Ντόκα

Αργυρώ Ντόκα

Από την ανθρωπολογία βρέθηκα μπλεγμένη για χρόνια σε μία σχέση πάθους με τη δημοσιογραφία. Από το 2008 ταξιδεύω στον πραγματικό κόσμο και μεταφέρω τις εμπειρίες μου στο διαδικτυακό, δημιουργώντας εικόνες, αισθήσεις και… αντιδράσεις! Το μότο μου είναι ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό, αλλά ό,τι κανείς από μόνη σου γίνεται για το καλύτερο! Εδώ θα μιλήσουμε για ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε και να είμαστε όμορφες μέσα και έξω. Ταξίδια, διατροφή, άσκηση, σχέσεις και πολλά πολλά ακόμα… Stay tuned!