Το γεύμα, που καταναλώνουμε, μετά την προπόνηση στο γυμναστήριο είναι το σημαντικότερο της ημέρας, γι΄αυτό καλό θα είναι να προσέχουμε τι επιλέγουμε. Το να μην τρως τίποτα μετά την άσκηση σου είναι πιο καταστροφικό ακόμα και από το να επιλέξεις τη λάθος τροφή.


Δες τι πρέπει να τρως και τι ώρα μετά την προπόνηση σου στο γυμναστήριο.

Το ιδανικό γεύμα μετά το γυμναστήριο πρέπει να έχει δύο πράγματα: πρωτεΐνη και υδατάνθρακα και φυσικά άφθονο νερό. Επέλεξε:

  • Αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
  • Κοτόπουλο με λαχανικά ή ένα σάντουιτς λαχανικών και άπαχης γαλοπούλας με ψωμί ολικής άλεσης
  • Ομελέτα με λαχανικά
  • Σοκολατούχο γάλα
  • Δημητριακά με γάλα
  • Αυγά με ψωμί ολικής άλεσης
  • Μια μπάρα δημητριακών

snack-gym

Και τώρα δες πότε πρέπει να φας το νέο σου γεύμα:

Η τέλεια ώρα είναι η πρώτη μισή με μία ώρα από το τέλος της προπόνησης σου. Είναι το διάστημα, που εξαντλείται το γλυκογόνο των μυών και τα ένζυμα και που μετατρέπουν τη γλυκόζη σε γλυκογόνο και χρειάζονται ενέργεια. Το νερό επίσης είναι πολύ σημαντικό, αφού θα αναπληρώσει τα υγρά, που χάθηκαν κατά την εφίδρωση σου. Μη ξεχνάς να αναπληρώνει το κάλιο μετά από κάθε προπόνηση, μία μπανάνα θα το επαναφέρει στα προηγούμενα στάδια.

The following two tabs change content below.
Αργυρώ Ντόκα

Αργυρώ Ντόκα

Από την ανθρωπολογία βρέθηκα μπλεγμένη για χρόνια σε μία σχέση πάθους με τη δημοσιογραφία. Από το 2008 ταξιδεύω στον πραγματικό κόσμο και μεταφέρω τις εμπειρίες μου στο διαδικτυακό, δημιουργώντας εικόνες, αισθήσεις και… αντιδράσεις! Το μότο μου είναι ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό, αλλά ό,τι κανείς από μόνη σου γίνεται για το καλύτερο! Εδώ θα μιλήσουμε για ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε και να είμαστε όμορφες μέσα και έξω. Ταξίδια, διατροφή, άσκηση, σχέσεις και πολλά πολλά ακόμα… Stay tuned!