10 τρόποι για να μετατρέψεις μια γλυκοπατάτα σε μεσημεριανό (ή βραδινό)

By

Ηγλυκοπατάτα είναι από τα πιο υγιεινά λαχανικά και όλες οι celebrities με τα πιο όμορφα κορμιά στον κόσμο την έχουν εντάξει στο εβδομαδιαίο διατροφικό τους πρόγραμμα.

Προσωπικά αγαπώ πολύ την γλυκοπάτατα και συνηθίζω να την μαγειρεύω πολύ συχνά για την οικογένειά μου. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να σου δώσω τις 10 αγαπημένες μου γρήγορες αλμυρές και γλυκές συνταγές με βασικό συστατικό την γλυκοπατάτα η οποία μπορεί να περιέχει υδατάνθρακες αλλά περιέχει τους “καλούς” που μπορείς να τρως και να έχεις πάντα στο πιάτο σου.

Εκτός από την ζύμη για πίτσα που μπορείς να φτιάξεις με γλυκοπατάτα μπορείς να κάνεις πάρα πολλά γρήγορα πράγματα για υγιεινά μεσημεριανά και βραδινά.

Γλυκοπατάτες σε φέτες!

Ύστερα από πολλές δοκιμές κατέληξα στον καλύτερο τρόπο για να ψήνει την γλυκοπατάτα σε φέτες.

Ψητές γλυκοπατάτες

Υλικά:

  • δύο γλυκοπατάτες
  • λίγο αλάτι
  • λίγη πάπρικα
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • λίγο κρεμμύδι σε σκόνη (αν θέλεις)
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεκίνα κόβοντας τις γλυκοπάτατες σου κατακόρυφα σε φέτες. Αν η γλυκοπατάτα σου είναι στρογγυλή και όχι μακρόστενη τότε κοψ’την οριζοντίως. Θέλεις να δημιουργήσεις σχετικά λεπτές φέτες των 3-4 εκατοστών τις οποίες θα χρησιμοποιήσεις ως βάση.

Άλεψε τις φέτες γλυκοπατάτας με ελάχιστο ελαιόλαδο και πρόσθεσε τα μπαχαρικά. Βάλε σε ένα ταψάκι και μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε το ταψάκι στο πάνω μέρος του φούρνου και ψήσε για 20-25 λεπτά. Στα μισά απλά γύρνα τις γλυκοπατάτες σου για να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.

Βγάλε από τον φούρνο και βάλε τις γλυκοπατάτες σου σε μια σχάρα για να μην μαλακώσουν από κάτω από τους υδρατμούς. Τις θέλεις όσο πιο τραγανές γίνεται. Για ακόμα περισσότερη τραγανότητα αρκεί ελάχιστη παρμεζάνα από πάνω. Βάλε και πάλι στον φούρνο για 3-4 λεπτά και βγάλε. Θα αποκτήσουν οι φέτες γλυκοπατάτας μια τραγανή κρούστα από πάνω.

Και τώρα δες τι μπορείς να βάλεις από πάνω για να τις μετατρέψεις στο τέλειο σούπερ θρεπτικό γεύμα!

Καν’τες tacos! Βάλε από πάνω κρεμμύδι πίκλα (ακολουθεί συνταγή παρακάτω), φρέσκα κρεμμυδάκια, φέτες ραδικού, γιαουρτάκι, αβοκάντο, λίγο τριμμένο τυράκι και καυτερή σως (αν σου αρέσουν τα καυτερά).

Διάβασε τη συνέχεια στο dearlife.gr.

 

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News