Αυτό που θέλεις από το βραδινό σου είναι να φτιάχνεται εύκολα, να μην θέλει πολύ ώρα για να ετοιμαστεί και να σε χορτάσει. Ε όλα αυτά θα σου τα προσφέρουν τα παρακάτω βραδινά που σου έχω.
ΔΕΥΤΕΡΑ: Ψητός σολωμός με ντοματίνια και κους κους
Υλικά για 6-8 μερίδες: 1μιση φλ. γιαούρτι, 3 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, αλάτι, 6 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο θυμάρι, 1,5 κιλό φιλέτο σολωμού, 2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μαϊντανό, 2 φλ. κους κους, 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση: Για τη σως γιαουρτιού ανακάτεψε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγανάκι ρίξε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Άπλωσε όλα τα βότανα στον πάτο του τηγανιού. Βάλε από πάνω τον σολωμό. Πρόσθεσε αλάτι και μαγείρεψε για περίπου 25-30 λεπτά.
Ρίξε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μαϊντανό και ανακάτεψε. Πρόσθεσε και λίγο αλάτι. Βάλε στην άκρη.
Βράσε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξε μέσα του κους κους και μαγείρεψε για 7 λεπτά. Στράγγισε. Μετέφερε σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε μέσα το βούτυρο και 1 κ.σ. ελαίλαδο. Πρόσθεσε και λίγο αλάτι. Ανακάτεψε και τα ντοματίνια μέσα στο κους κους. Σέρβιρε.
Υλικά: 2 ντομάτες χωρίς τα σπόρια τους, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, 2 κ.γ. αλάτι, 1μιση φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 φλ. ελιές χωρίς το κουκούτσι, 2 κ.σ. κάπαρη, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 500 γρ. σπαγγέτι, 1/4 φλ. μαϊντανό
Εκτέλεση: Χτύπα στο μπλέντερ την ντομάτα, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και τα 2 κ.γ. αλάτι. Μετέφερε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε με τα ντοματίνια, τις ελιές, την κάπαρη και το 1/4 φλ. ελαιόλαδο.
Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Ανακάτεψε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Σέρβιρε.
Υλικά για 4 άτομα: 2 φιλέτα σολωμού ψημένα στον φούρνο για 20 λεπτά, 2 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, 1/2 φλ. light μαγιονέζα, 4 ciabatta ή focaccia, ρόκα
Εκτέλεση: Aνακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πρόσθεσε και την μαγιονέζα. Αλατοπιπέρωσε. Βάλε σε κάθε σάντουιτς λίγο σολωμό, ρόκα και το 1/4 του μείγματος μαγιονέζας
Πέμπτη: Μανιτάρια ραγού
Υλικά για 4 άτομα: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, λίγο θυμάρι, 340 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια, 1 κ.σ. πάστα ντομάτας, 1/2 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού, 1 και 3/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 φλ. κόκκινο κρασί, 5 φλ. γάλα, 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, 1/4 φλ. ψημένα ανάλατα φουντούκια, 1 φλ. πολέντα
Εκτέλεση: Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά.
Πρόσθεσε την πάστα ντομάτας και 3/4 κ.γ. αλάτι. Μαγείρεψε για άλλο ένα λεπτό. Ρίξε μέσα το άμυλο καλαμποκιού, το κρασί και 1μιση φλ νερό. Βράσε τη σάλτσα σου για 10-12 λεπτά.
Στο μεταξύ μαγείρεψε την πολέντα. Ρίξε σε ένα κατσαρολάκι την πολέντα, 5 φλ. γάλα και 1 κ.γ. αλάτι. Μαγείρεψε μέχρι να πήξει το μείγμα. Ρίξε μέσα και 1/4 φλ. τυρί. Μετέφερε την πολέντα σε ένα πιάτο. Ρίξε από πάνω το ραγού μανιταριών, το τυρί που έμεινε και τα φουντούκια.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Πένες με κρέμα κολοκύθας
Υλικά για 4 άτομα: 1/2 κιλό πένες, αλάτι, 1 κονσέρβα πουρέ κολοκύθας, 3/4 φλ. light κρέμα γάλακτος, 1μιση κ.γ. καπνιστή πάπρικα, 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1/4 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση: Μαγείρεψε τα μακαρόνια σου σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στο μεταξύ μαγείρεψε τον πουρέ κολοκύθας, την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, 1μιση λ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Κάν’το για 3 λεπτά και πρόσθεσε 3/4 φλ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια σου. Πρόσθεσε και τα μακαρόνια σου, το 1/4 φλ. μαϊντανό και ανακάτεψε. Μετέφερε σε πιάτο, ρίξε λίγο ακόμα μαϊντανό και σέρβιρε.
ΣΑΒΒΑΤΟ: Σούπα βελουτέ καρότο
ΚΥΡΙΑΚΗ: Πίτσα με ρικότα, ντομάτα και πέστο
Υλικά: 3 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και άλλα 2 κ.γ., 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1 μπαγκέτα κομμένη στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 1/2 φλ. τυρί ρικότα, 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς. Ρίξε σε ένα ταψάκι τα ντοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
Βγάλε τα ντοματίνα και ψήσε το ψωμί για 5 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο και τρίψε πάνω του το σκόρδο.
Άπλωσε την ρικότα, την ντομάτα και την παρμεζάνα. Ψήσε για περίπου 10 λεπτά. Ρίξε από πάνω την πέστο και σέρβιρε.