Ήταν το ψωμί-γλυκό της καραντίνας αλλά δεν σου έδωσα ποτέ την δική μου αγαπημένη συνταγή. Ήρθε όμως η ώρα να σου δώσω όχι μία αλλά δύο συνταγές για ψωμί μπανάνας με αλεύρι και χωρίς αλεύρι για να φτιάξεις αυτή που θεωρείς ότι θα σου αρέσει περισσότερο.
Το πρώτο ψωμί μπανάνας είναι αυτό που φτιάχνω πιο συχνά. Το δεύτερο το έχω φτιάξει μια-δυο φορές αλλά το θεωρώ εξίσου νόστιμο και υγιεινό.
Δες ακόμα –> Υγιεινό κέικ βρώμης με κανέλα | Χωρίς αλεύρι, αυγά και ζάχαρη

Ψωμί μπανάνας με αλεύρι (150 θερμίδες το κομμάτι)
Υλικά για 15 κομμάτια:
- 1μιση φλ. ώριμες μπανάνες λιωμένες (περίπου 4 μπανάνες)
- 1/4 φλ. βούτυρο ή λάδι καρύδας
- 1 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης (ερυθριτόλη, monk fruit, ξυλιτόλη)* ή 1 φλ. πάστα χουρμάδες (δες παρακάτω πώς θα την φτιάξεις πανεύκολα)*
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλ. γάλα της επιλογής σου
- 1 κ.γ. μηλόξιδο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (λευκό ή ολικής άλεσης)
Βρες την εκτέλεση της συνταγής αυτής αλλά και τη δεύτερη συνταγή στο dearlife.gr.