Αν θέλεις επιτέλους να μπεις στο skinny τζιν που φορούσες πριν από δύο χρόνια τότε απλά πρέπει να προσέξεις τι τρως το βράδυ.
Σταμάτα το delivery και υποσχέσουν στον εαυτό σου ότι την επόμενη εβδομάδα – από αύριο δηλαδή- θα αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα σου.
Οι παρακάτω συνταγές για βραδινό είναι πανεύκολες και δεν θα σου πάρουν πάνω από 30 λεπτά για να τις φτιάξεις.
Για δες…
ΔΕΥΤΕΡΑ
Ψητός σολωμός με σαλάτα για 4 άτομα (Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα πιο όμορφα κορμιά στον κόσμο τρώνε σολωμό για βραδινό)
Υλικά: 1 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη, 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη, 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη, 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 680 γρ. φιλέτο σολωμού χωρίς την πέτσα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 λάιμ κομμένο στα 4, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση: Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την πάπρικα, το κύμινο, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το τσίλι και το μαύρο πιπέρι.
Κόψε τον σολωμό σε 4 κομμάτια.
Άπλωσε σε κάθε μεριά του σολωμού από 1 κ.γ. από το παραπάνω μείγμα μπαχαρικών.
Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι. Βάλε τον σολωμό και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά από τη μια μεριά. Γύρισέ τον και μαγείρεψε για ακόμα 1-2 λεπτά. Μετέφερε τον σολωμό σε ένα πιάτο, βάλε και λίγη έτοιμη, πλυμένη σαλάτα στο πιάτο σου και είσαι έτοιμη. Πασπάλισε με λίγο μαϊντανό, ρίξε και λίγο λάιμ και απόλαυσε.
ΤΡΙΤΗ
Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και γιαούρτι
ΤΕΤΑΡΤΗ
Κοτόπουλο με λαχανικά για 4 άτομα (κάθε μερίδα έχει 397 θερμίδες)
Υλικά: 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 κ.γ. κάρι σε σκόνη, 2 κ.γ. αλάτι, 4 φλ. μπουκετάκια κουνουπιδιού, 3 φλ. καρότο κομμένο σε στικς, 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, 1 κ.σ. τζίντζες, 6 μπουτάκια κοτόπουλου, 2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 φλ. κόλιαντρο
Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.γ. κάρι και 1 κ.γ. αλάτι. Πρόσθεσε το κουνουπίδι, τα καρότα, τις πιπεριές και το τζίντζερ. Ανακάτεψε καλά.
Άπλωσε τα λαχανικά στο ταψί.
Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.γ. κάρι και 1 κ.γ. αλάτι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ανακάτεψε.
Άπλωσε τα μπουτάκια μέσα στο ταψί ανάμεσα στα λαχανικά.
Ψήσε για 20 λεπτά, βγάλε από τον φούρνο, ρίξε το κρεμμύδι και ψήσε για ακόμα 10 λεπτά.
Βγάλε από τον φούρνο, πασπάλισε με κόλιαντρό και σέρβιρε.
ΠΕΜΠΤΗ
Κυπριακή πίτα με μανιτάρια και χαλούμι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τορτίγιες με γαρίδες και πιπεριές (Φαχίτας)
ΣΑΒΒΑΤΟ
Μαροκινό κοκκινιστό με μελιτζάνα για 4 άτομα
Υλικά: 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια, 2 κ.σ. λάδι καρύδας, 1/2 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 κ.σ. κύμινο, 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα, 1/4 κ.γ. αλάτι, 2 κονσέρβες ντοματα, 1/2 φλ. νερό, 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας, 2 κ.σ. κάποια καυτερή σως της επιλογής σας
Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Άπλωσε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Πασπάλισε τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ψήσε για 30-35 λεπτά.
Στο μεταξύ ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο κατσαρολάκι. Μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε τα κρεμμύδια. Σόταρε για 4-5 λεπτά.
Πρόσθεσε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
Πρόσθεσε την ντομάτα και το νερό. Μαγείρεψε για 4 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Βγάλε το καπάκι και πρόσθεσε τη ζάχαρη και την καυτερή σάλτσα. Ανακάτεψε, κλείσε με το καπάκι και μαγείρεψε.
Βγάλε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, σβήσε τον φούρνο και ρίξε μέσα στο κατσαρολάκι τις μελιτζάνες. Μαγείρεψε για 10 λεπτά.
Σέρβιρε με λίγο ρύζι, κινόα ή ψητά λαχανικά.
Μπορείς να κρατήσεις ότι σου μείνει στο ψυγείο για 5 μέρες και στην κατάψυξη για 1 μήνα.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Μπέργκερ με γαλοπούλα, σπανάκι και τυρί φέτα
Υλικά: 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 φλ. σπανάκι, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, μισό κιλό κιμά γαλοπούλας, 1/2 φλ. τριμμένη φέτα, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. πιπέρι, 1/4 κ.γ. κύμινο, 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση: Κόψε την γλυκοπατάτα σε φέτες. Βάλ’τις σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήσε για 3 λεπτά. Γύρισε από την άλλη και ψήσε για ακόμα 2 λεπτά.
Συνέχισε έτσι μέχρι να γίνουν. Μετέφερε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι βάλε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σόταρε για 10 λεπτά, μετέφερέ τα σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι ρίξε το σπανάκι, σόταρε για 3 λεπτά. Μετέφερέ το σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη γαλοπούλα, το σκόρδο, την φέτα, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα. Φτιάξε 6 μπιφτέκια. Μαγείρεψε στο τηγάνι για 3 λεπτά από την κάθε μεριά. Συνέχισε να τα γυρίζεις ανά 3 λεπτά για συνολικά 10 λεπτά.
Βάλε τα μπιφτέκια ανάμεσα σε δύο φέτες γλυκοπατάτας αντί για ψωμί, πρόσθεσε λίγο σπανάκι, ντομάτα, μαρούλι και σέρβιρε.