29 χειμωνιάτικες σαλάτες | Μια για κάθε μέρα του Φλεβάρη

By

Μπήκαμε στον Φλεβάρη και επειδή σιγά-σιγά πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το ανοιξιάτικο σώμα μας (Am I right;) σου έχω 29 σούπερ χειμωνιάτικες, πεντανόστιμες σαλάτες που θα σε κάνουν να δεις με άλλο μάτι το θέμα “σαλάτα”!

Δες όλες τις σαλάτες που σου προτείνω για τον Φεβρουάριο και φτιάξ’τες όλες. Προλαβαίνεις!

Δες ακόμα –> Vinaigrette πορτοκαλιού για τις σαλάτες σου | Ή αλλιώς Σως πορτοκάλι!

Σαλάτα με σιτάρι ζέας, ρόκα και καραμελωμένο κρεμμύδι

Υλικά για 4 άτομα: 1 φλ. σιτάρι ζέας, 2 φλ. ζωμό λαχανικών, 1μιση κ.γ. αλάτι, 1 φύλλο δάφνης, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.γ. μέλι, μαύρο πιπέρι, 2 φλ. ρόκα, 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια, 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, 1/4 φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό, 1/8 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό , 1/4 φλ. ψημένα φιστίκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι ανακάτεψε το σιτάρι ζέας με τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το φύλλο δάφνης. Μόλις πάρει μια βράση χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο μετέφερε σε ένα μεγάλο μπολ και άσ’το να κρυώσει.

Στο μεταξύ σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάλε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα το κρεμμύδι. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για περίπου 15-20 λεπτά. Βγάλε τα κρεμμύδια σου σε ένα πιάτο στο οποίο έχεις απλώσει ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Πρόσθεσε λίγο αλάτι.

Για να φτιάξεις το dressing ανακάτεψε το ελαιόλαδο, με το ξίδι, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακάτεψε το σιτάρι ζέας με το κρεμμύδι, τη ρόκα, το μήλο, την παρμεζάνα, το βασιλικό, τον μαϊντανό και τα φιστίκια. Πρόσθεσε το dressing και απόλαυσε.

Σαλάτα με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί

Υλικά για 4 άτομα: 5 μέτρια παντζάρια, 6 φλ. ρόκα, 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες, 110 γρ. τυρί κατσικίσιο τριμμένο, 1/2 φλ. ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο, 1 κ.σ. maple syrup, 2 κ.γ. μουστάρδα, αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τύλιξε κάθε παντζάρι με αλουμινόχαρτο και βάλ’τα όλα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Άφησέ τα να κρυώσουν και έπειτα κόψ’τα σε κομμάτια.

Στο μεταξύ φτιάξε την vinaigrette. Σε ένα βαζάκι ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το maple syrup και την μουστάρδα. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και χτύπα καλά.

Ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα και πρόσθεσε την vinaigrette. Ρίξε από πάνω τα παντζάρια, το αβοκάντο,το κατσικίσιο τυρί και τα καρύδια. Ανακάτεψε απαλά και πρόσθεσε και άλλη vinaigrette αν χρειάζεται.

Σαλάτα του Καίσαρα με λαχανάκια Βρυξελλών

Υλικά για 4 άτομα: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1 κ.σ. μηλόξιδο, 1/2 φλ. dressing του Καίσαρα, 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1/2 κ.γ. ρίγανη, μερικά κρουτόν για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα λαχανάκια Βρυξελλών με αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά. Ρίξε μέσα το μηλόξιδο και βγάλε από το μάτι. Μετάφερε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το dressing του Καίσαρα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Ρίξε πάνω στα λαχανάκια Βρυξελλών. Πρόσθεσε κρουτόν και απόλαυσε.

Μεσογειακή σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Υλικά για 4 άτομα: 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα και χωρίς πέτσα, 1 κ.γ. κόλιαντρο, 1 κ.γ. ρίγανη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 κ.σ. μηλόξιδο, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 4 καρδιές μαρουλιού ψιλοκομμένες, 3 αγγούρια κομμένα σε φέτες, 1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2 αβοκάντο ψιλοκομμένα, 110 γρ. φέτα τριμμένη, 1/2 φλ. ελιές

Δες τις υπόλοιπες σαλάτες στο dearlife.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News