Xθες το βράδυ που καθάριζα καρότα για να φτιάξω σαλάτα, αναρωτιόμουν αν υπάρχουν περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να καθαρίζω τα καρότα μιας και στη φλούδα βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι πως υπάρχουν και είναι τρεις. Δες τις εδώ…
Όταν τα κάνεις χυμό: Όταν πρόκειται να φτιάξεις κάποιο smoothie δεν χρειάζεται να καθαρίζεις τα καρότα σου αρκεί να τα έχεις πλύνει πολύ καλά. Το ίδιο ισχύει με όλα τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία θα ρίξεις μέσα.
Όταν φτιάχνεις ζωμό από αυτά: Η σπιτική ζωμοί λαχανικών είναι ό,τι καλύτερο. Αν επομένως έχεις σκοπό να φτιάξεις κάτι τέτοιο τότε δεν χρειάζεται να καθαρίσεις τα καρότα σου.
Όταν τα ψήνεις: Όταν ψήνεις λαχανικά το κάνεις σε τόσο μεγάλες θερμοκρασίες που ούτε που θα καταλάβεις αν υπάρχει ή δεν υπάρχει η φλούδα τους. Το μόνο που θα καταλάβεις θα είναι η εκπληκτική γεύση τους που θα σε κάνει να τα τρως με μανία.