4 κολπάκια που θα πείσουν το παιδί σου να πιεί το σούπερ smoothie που του ετοίμασες!

By

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για ένα παιδί από το να τρώει σωστά – υγιεινές τροφές που του κάνουν καλό. Το δύσκολο είναι να πείσει κανείς αυτά τα μικρά “τερατάκια” που αν δεν θέλουν να φάνε κάτι δεν θα το φάνε ο κόσμος να χαλάσει, να πιουν το σούπερ πράσινο, υγιεινό smoothie που τους ετοίμασες.

Την έμπνευση για αυτό το άρθρο μου έδωσε μια φίλη μου η οποία μου έλεγε ότι το παιδί της τρώει φακές, ρεβύθια φασολάκια, μπρόκολο και πίνει και πράσινα smoothies. Ε εκεί, δεν άντεξα. Έπρεπε να τη ρωτήσω πως τα είχε καταφέρει (ως μαμά). Η απάντηση που μου έδωσε αξίζει να γραφτεί και να μεταφερθεί σε όλους εσάς που το παιδί σας δεν θέλει να φάει τίποτα άλλο εκτός από πατάτες τηγανιτές.

Βάλ’το στο παιχνίδι

Πάρε μαζί σου το παιδί στο σούπερ μάρκετ για να διαλέξετε μαζί όλα όσα θα βάλετε στο χυμό σας. Άφησέ το να πιάσει, να μυρίσει και να διαλέξει τα λαχανικά που θέλει. Πες του ότι με αυτά τα πράσινα λουλούδια θα φτιάξετε τέλειους πράσινους χυμούς. Φτιάξτε μαζί τους χυμούς βάζοντας τα υλικά στο μπλέντερ και αφήνοντας το παιδί να πατήσει το κουμπί για να ετοιμαστεί ο χυμός του.

kl_smoothie01

Πες του πόσο cool θα είναι πίνοντας πράσινους χυμούς

Πες στο παιδί σου πόσο δυνατό θα γίνει πίνοντας τέτοιους χυμούς (εδώ που τα λέμε, δεν του λες και ψέματα). Πες του ότι θα γίνει δυνατός σαν τον αγαπημένο του σούπερ-ήρωα ή τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή. Μπορείς, μάλιστα να δώσεις και ένα ωραίο όνομα στον χυμό και να τον πεις για παράδειγμα “ο σούπερ χυμός”. Αξίζει τον κόπο να αφήσεις το παιδί σου να ντυθεί και με την αποκριάτικη στολή του σούπερ-ήρωα που έχει προκειμένου να πιει τον χυμό του. Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορείς να πεις και πόσο καλό θα κάνει ένας τέτοιος χυμός στην επιδερμίδα, στα νύχια και στα μαλλιά τους.

Άφησέ το να διαλέξει ένα ποτήρι που θα το ενθουσιάζει

Πες του ότι σε αυτό το ποτήρι θα πίνει μόνο τους πράσινους χυμούς του. Να δεις που θα έρθουν στιγμές που θα σε παρακαλάει να του φτιάξεις χυμό για να τον πιει από το αγαπημένο του ποτήρι. 

kl_smoothie02

Δώσε εσύ το καλό παράδειγμα

Προσποιήσου πως λατρεύεις να πίνεις τον πράσινο χυμό σου (ακόμα και αν το σιχαίνεσαι). Μερικά παιδιά αισθάνονται πιο άνετα όταν βλέπουν εσένα να πίνεις πρώτα και μπορεί να δοκιμάσουν και μια γουλίτσα. Αν κάποια στιγμή δεν θέλει να πιεί το χυμό του μην το κάνεις μεγάλο θέμα. Άλλαξε απλά λίγο τη συνταγή για να το κάνεις πιο ενδιαφέρον και προσπάθησε και πάλι την επόμενη μέρα.

Εσύ τι λες; Θα το δοκιμάσεις στο παιδί σου;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News