4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το γάλα αμυγδάλου!

By

Το ήξερες ότι το πιο δημοφιλές γάλα στην ΗΠΑ είναι το γάλα αμυγδάλου. Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην το έχουμε “ανακαλύψει” ακόμα αλλά στο εξωτερικό το πίνουν σαν τρελοί. Και όχι μόνο το πίνουν αλλά το βάζουν και στις συνταγές τους.

Πόσα πράγματα, όμως, γνωρίζεις για το γάλα αυτό το οποίο έχει γίνει μόδα και στη χώρα μας;

Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Δεν έχει λακτόζη Όπως και όλα τα άλλα γάλατα που δεν ανήκουν στα γαλακτοκομικά (όπως είναι το γάλα καρύδας ή το γάλα από κάσιους) δεν έχει λακτόζη. Έτσι είναι ιδανικό για όποιον έχει δυσανεξία στη λακτόζη ποσοστό που μπορεί να αγγίζει και το 65%.

Είναι vegan Δεν είναι ζωικό προϊόν πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει καθόλου χοληστερήνη.

Έχει πολύ λίγες θερμίδες Αν το συγκρίνουμε με το γάλα της αγελάδας έχει πολύ λίγες θερμίδες. Μια μερίδα γάλακτος αμυγδάλου έχει μόλις 30 θερμίδες.

Δεν είναι όσο θρεπτικό νομίζεις Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το γάλα αμυγδάλου είναι ότι δεν περιέχει συστατικά που θα έπρεπε να περιέχει. Παρόλο που τα αμύγδαλα αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης και ασβεστίου, αυτά τα θρεπτικά συστατικά χάνονται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Το γάλα αμυγδάλου δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό. Πίνε το υπεύθυνα και διάβαζε τις ετικέτες καθώς γάλα αμυγδάλου από γάλα αμυγδάλου διαφέρουν.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News