5 διατροφολόγοι μοιράζονται μαζί σου τις πιο κοινές ερωτήσεις που τους κάνουν οι πελάτες τους!

By

Φυσικά σου δίνουν και τις απαντήσεις!!

Ας το παραδεχτούμε. Ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή μας μπερδεύει. Υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες που τη μια μας λένε κάτι και την άλλη μας το αναιρούν.

Για να καθαρίσουμε λίγο το τοπίο σου έχω τις 5 πιο κοινές ερωτήσεις που ακούν συνέχεια οι διατροφολόγοι καθώς και τις απαντήσεις τους.

1η ερώτηση: Είναι υγιεινό το λάδι καρύδας;

Kαι είναι και δεν είναι. Έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι το λάδι καρύδας είναι καλύτερα από τα άλλα λάδια. Μάλιστα, αυτή η γνώμη είναι τόσο δυνατή που πολλοί έχουν αντικαταστήσει στη διατροφή τους πλήρως το ελαιόλαδο ή το λάδι από αβοκάντο με λάδι καρύδας. Η αλήθεια είναι πως το λάδι καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά (1 κ.σ. έχει 12 γρ.) Και μπορεί κάποια κορεσμένα λιπαρά να είναι καλά, κάποια άλλα κάνουν κακό στον οργανισμό. Η συμβουλή των ειδικών είναι: Αν θέλεις να βάλεις λίγο λάδι καρύδας στο φαγητό σου για τη γεύση, βαλ’το αλλά μην αντικαθιστάς το θρεπτικότατο ελαιόλαδο με αυτό.

2η ερώτηση: Είναι η ζάχαρη τοξική;

Το σώμα σου τη χρειάζεται για ενέργεια. Πέρα από αυτό η λευκή ζάχαρη δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στον οργανισμό σου. Φρόντιζε να παίρνεις τη ζάχαρη που χρειάζεσαι για ενέργεια από φυσικές πηγές, όπως είναι τα φρούτα, οι πατάτες και η κολοκύθα.

3η ερώτηση: Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που μπορώ να φάω πριν από την προπόνηση;

Oι υδατάνθρακες έχουν πολύ κακή φήμη με αποτέλεσμα πολλοί να του φοβούνται. Παρόλα αυτά 2-3 ώρες πριν γυμναστείς φρόντισε να φας δημητριακή ολικής άλεσης που θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι. Ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης και πρωτεϊνη ή μια σαλάτα με κινόα είναι η τέλεια επιλογή.

4η ερώτηση: Πώς μπορώ να πάρω αρκετή πρωτεϊνη όταν δεν τρώω κρέας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως πρωτεϊνη μπορούμε να πάρουμε μόνο από το κρέας και τα θαλασσινά. Δεν είναι όμως έτσι. Τροφές, όπως είναι το τοφού, τα φασόλια, οι φακές, τα αυγά, το γιαούρτι, η κινόα και οι ξηροί καρποί, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες. Γέμισε το πιάτο σου με αυτές και δεν έχεις ανάγκη από κρέας.

5η ερώτηση: Πόση πρωτεϊνη πρέπει να τρώω;

Κάθε ενήλικη γυναίκα πρέπει να τρώει 0,70 γρ. πρωτεϊνης ανά κιλό. Έτσι μια γυναίκα 65 κιλών πρέπει να καταναλώνει ημερησίως 46-47 γρ. πρωτεϊνης. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε πρωτεϊνη αλλά την τρώνε τη λάθος ώρα. Καλό είναι να την μοιράζεις μέσα στην ημέρα έτσι ώστε να έχεις ενέργεια όλη μέρα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News