5 καθημερινές τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο!

By

Έψαξα και βρήκα ποιες είναι οι 5 καθημερινές τροφές που μπορούμε να τρώμε για καλύτερη υγεία και όπως έχει παρατηρηθεί έχουν και αντικαρκινική δράση! 

Καρότα: Όπως το σπανάκι έτσι και τα καρότα είναι γεμάτα καροτενοειδή τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και λέγεται πως βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του πρωκτού.

Δημητριακά: Όλα τα δημητριακά ολικής άλεσης που περιέχονται στο ψωμί, το αλεύρι, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά περιέχουν φυλικό οξύ το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του εντέρου.

Ντομάτες: Οι μαγειρεμένες ντομάτες είναι ακόμα πιο θρεπτικές από τις ωμές καθώς περιέχουν τα γνωστά καροτενοειδή που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Φυτικές ίνες: Πολλά λαχανικά και όσπρια όπως οι φακές και τα φασόλια περιέχουν τις γνωστές φυτικές ίνες που κάνουν πολύ καλό και καταπολεμούν τον καρκίνο του εντέρου.

Σκόρδο: Οι ειδικοί λένε να βάζεις μια σκελίδα σκόρδο σε κάθε φαγητό σου (τουλάχιστον) και γενικότερα να το έχεις κάθε μέρα στη διατροφή σου. Το σκορδό βοηθάει πάρα πολύ στην καταπολέμηση του καρκίνου του εντέρου, του στομάχου και του στήθους.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News