5 λιπαρές τροφές που σε αδυνατίζουν!!! Όπως το άκουσες!

By

Πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση “είσαι αυτό που τρως”; Κι όμως δεν είσαι έτσι! Υπάρχουν λιπαρές τροφές που σου δίνουν ενέργεια και σε αδυνατίζουν!

Για σκεφτείτε πόση μυική μάζα θα είχαμε αν την υπολογίζαμε αναλογικά με το πόσο κρέας έχουμε καταναλώσει. Πραγματικά δεν θα χρειαζόταν να γυμναστούμε ποτέ ξανά…

Υπάρχουν τουλάχιστον 5 λιπαρές τροφές που αν τις καταναλώνεις (με μέτρο, βέβαια), σε αδυνατίζουν και σε δίνουν ενέργεια να αντιμετωπίσεις τη μέρα σου, χορτάτη και δυνατή.

#Βοδινό κρέας

Η αναλογία των λιπαρών ουσιών που περιέχει το βοδινό κρέας είναι αρκετά μεγάλη. Μια μελέτη όμως στο περιοδικό Nutrition Journal έδειξε ότι περιέχει υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Σκεφτείτε πως μια μέτρια χοιρινή μπριζόλα έχει 386 θερμίδες με 16 γραμμάρια λίπους ενώ μια μοσχαρίσια έχει 234 θερμίδες με μόλις 5 γραμμάρια λίπους. Σίγουρη επιλογή, λοιπόν.

#Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που καταπολεμούν τον καρκίνο και στα μονοακόρεστα λιπαρά που ενισχύουν την καρδιά. Μια πρόσφατη μελέτη για την παχυσαρκία έδειξε ότι μια πλούσια  διατροφή  είχε  υψηλότερα επίπεδα αδιπονεκτίνης. Η αδιπονεκτίνη είναι μια ορμόνη υπεύθυνη για τη διάσπαση λίπους στο σώμα, και όσο περισσότερο έχετε από αυτό, τόσο χαμηλότερο είναι ο ΔΜΣ σας.

#Καρύδα

Η καρύδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά περισσότερο από το μισό προέρχεται από λαυρικό οξύ. Ένα μοναδικό λιπίδιο που καταπολεμά τα βακτήρια και βελτιώνει τα αποτελέσματα της χοληστερόλης. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Lipids έδειξε ότι η διατροφική συμπλήρωση του ελαίου καρύδας μειώνει το κοιλιακό λίπος. Από τους συμμετέχοντες, οι μισοί λάμβαναν δύο κουταλιές λάδι καρύδας ημερησίως και οι άλλοι μισοί λάμβαναν σογιέλαιο, και παρόλο που και οι δύο ομάδες είχαν απώλεια βάρους, μόνο το κοιλιακό λίπος των καταναλωτών ελαίου καρύδας συρρικνώθηκε. Πασπαλίστε τις νιφάδες καρύδας πάνω στο γιαούρτι ή χρησιμοποιήστε γάλα καρύδας στα δημητριακά σας. 

#Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα μπορεί να σε βοηθήσει να ισοπεδώσεις την κοιλιά σου. Μαύρη σοκολάτα, δηλαδή. Αλλά για να επωφεληθείς πραγματικά, μην περιμένεις μέχρι το επιδόρπιο: Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι άνδρες που κατανάλωσαν 30 γραμμ. μαύρη σοκολάτα δύο ώρες πριν το γεύμα, κατανάλωσαν 17% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει καθαρό βούτυρο κακάο, μια πηγή πέψης που επιβραδύνει τη πέψη. Η μαύρη σοκολάτα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστεί, αποβάλλει την πείνα και βοηθά να χάσεις βάρος.

#Φυστικοβούτυρο

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα βοηθούν στην απώλεια βάρους παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη από το διεθνές περιοδικό της παχυσαρκίας και των σχετικών μεταβολικών διαταραχών συνέκρινε δύο δίαιτες στη διάρκεια των έξι μηνών. Μια ομάδα ακολούθησε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, περιορισμένη σε θερμίδες (18 τοις εκατό λίπος). Η άλλη ομάδα ακολούθησε μια δίαιτα μέτριας περιεκτικότητας σε λιπαρά (39 τοις εκατό λίπος) στην οποία προμηθεύτηκε το λίπος από αμύγδαλα. Η τελευταία ομάδα έχασε περισσότερο βάρος από τα δίαιτα χαμηλών λιπαρών, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες κατανάλωναν το ίδιο ποσό των συνολικών θερμίδων.  Τα αμύγδαλα περιέχουν ενώσεις που περιορίζουν την ποσότητα λίπους που απορροφάται από το σώμα.

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News