5 λόγοι που δεν πρέπει να πετάς τη φλούδα από τις πατάτες

By

Η αλήθεια είναι πως συνηθίζουμε να ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, όταν τις μαγειρεύουμε. Κι όμως οι ειδικοί λένε πως είναι μεγάλο λάθος. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις θρεπτικές ιδιότητες της φλούδας αλλά και τα μυστικά θεραπευτικά της συστατικά.

Δες γιατί πλέον δεν πρέπει να πετάς τη φλούδα από τις πατάτες.

Γιατί βοηθάει στην απώλεια βάρους

Όταν τρώμε τις πατάτες με τη φλούδα χορταίνουμε πιο εύκολα έχοντας καταναλώσει λιγότερη ποσότητα Ακόμα, η φλούδα της πατάτας περιέχει πολύ μικρή ποσότητα λίπους, χοληστερόλης και νατρίου.

Γιατί ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Η φλούδα της πατάτας είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς ακόμα διαθέτει αρκετό ασβέστιο, που είναι απαραίτητο στην δόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.

patates-flouda

Γιατί σε προστατεύει από τον καρκίνο

Είναι πλούσια σε φυτοχημικά στοιχεία, που έχουν αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου.

Γιατί μειώνει τη χοληστερόλη

Επειδή η φλούδα της πατάτας διαθέτει πολλές ίνες, πολυφαινόλες και γλυκαλκαλοειδή στοιχεία σε βοηθά να ρίξεις τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Γιατί μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Το κάλιο είναι ένα από τα πιο βασικά μέταλλα στον οργανισμό, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επίθεση και εγκεφαλικού επεισοδίου και μάντεψε; Βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στη φλούδα της πατάτας. Ακόμα τα ωμέγα-3 ακόρεστα λιπαρά, που διαθέτει, ανήκουν στα λεγόμενα και «καλά λιπαρά» χαρίζοντάς σου καλή υγεία.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News