6 πολύ θρεπτικά σνακ που μπορείς να έχεις έτοιμα σε μερικά λεπτά!

By

Για απίστευτη ενέργεια (την οποία πολλές χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τη μέρα σου) σου έχω 6 πάρα πολύ απλά σνακ για vegetarian που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη.

Για να τα ετοιμάσεις χρειάζεται μια προετοιμασία. Αφιέρωσε 1 ώρα από τον χρόνο σου και ετοίμασε σνακ για όλη την εβδομάδα. Έτσι, όταν, θα νιώθεις ότι πεινάς, δεν θα πέφτεις με τα μούτρα σε ό,τι βρίσκεις μπροστά σου αλλά θα κάνεις σοφές, υγιεινές επιλογές.

Τα υλικά που πρέπει να πάρεις από το σούπερ μάρκετ αλλά και από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα για τα σνακ σου είναι:

baby καρότα

ψωμί του τοστ ολικής άλεσης

αυγά

φυστικοβούτυρο

ρεβύθια

σταφύλια κόκκινα

κόκκοι κάναβης

γιαούρτι

γκρανόλα

τυρί με λίγα λιπαρά

κράκερ ολικής άλεσης

αγγούρια

ενταμάμε (ποικιλία φασολιού)

1ο σνακ: Για να φτιάξεις το πρώτο σνακ πρέπει απλά να βράσεις καλά ένα αυγό και να καθαρίσεις μερικά καρότα. Αυτό το σνακ έχει 6 γρ. πρωτεϊνης.

2ο σνακ: Για το δεύτερο σνακ θα χρειαστείς μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Άλειψε την φέτα με φυστικοβούτυρο και από πάνω να πασπαλίσεις με τους σπόρους κάναβης. Αυτό το σνακ έχει 11 γρ. πρωτεϊνης.

3ο σνακ: Βράσε για 15-20 λεπτά λίγο ενταμάμε και απλά βάλε σε ένα μπολ ενταμάμε και μερικές ροδέλες αγγουριού. Το σνακ αυτό έχει 9 γρ. πρωτεϊνης.

4ο σνακ: Βράσε λίγα ρεβύθια σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φάε μερικά ρεβύθια και 3-4 ρόγες κόκκινα σταφύλια. Αυτό το σνακ έχει 6 γρ. πρωτεϊνης.

5ο σνακ: Ανακάτεψε μέσα σε ένα μπολ γιαούρτι με γκρανόλα και απόλαυσε το σνακ σου που έχει 14 γρ. πρωτεϊνης.

6ο σνακ: Φάε 1-2 φέτες τυρί κίτρινο με λίγα λιπαρά και μερικά κράκερ ολικής άλεσης. Αυτό το σνακ έχει 10 γρ. πρωτεϊνης.

Αν σου φαίνονται δύσκολα στο φτιάξιμο τα σνακ με τα φασόλια και τα ρεβύθια απλά μπορείς να προτιμήσεις τα υπόλοιπα που δεν θέλουν και μαγείρεμα. Βέβαια, αν βράσεις ρεβύθια για να φάει και η οικογένεια, τότε μπορείς το συγκεκριμένο σνακ να το τρως και 2 ή και 3 μέρες συνεχόμενα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News