6 τροφές που ίσως κάνουν κακό στο ανοσοποιητικό σου σύστημα!

By

Μπορεί να αισθάνεσαι τέλεια κάθε φορά που καταβροχθίζεις ένα hamburger ή δύο διπλόπιτα σουβλάκια με μπόλικο τζατζίκι αλλά ήξερες ότι κάποιες από αυτές τις “αμαρτωλές” τροφές που συνηθίζεις να τρως τελευταία μπορεί να είναι υπεύθυνες για την κακή σου υγεία (και τις συνεχείς ιώσεις που κολλάς);

Δες ποιες 6 τροφές κάνουν κακό στο ανοσοποιητικό σου σύστημα και σε ρίχνουν στο κρεβάτι μόνο και μόνο επειδή τις τρως πιο συχνά από ότι θα έπρεπε.

Γαλακτοκομικά

Μερικές φορές το σύστημά μας σοκάρεται από την παρουσία της λακτόζης. Αυτό σημαίνει πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, αυγά) μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα σε κάποιους ανθρώπους και να κάνουν κακό στο ανοσοποιητικό τους σύστημα.

kl_trofes01

Ζάχαρη

Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τη ζάχαρη μιας και σίγουρα θα έχεις ακούσει πως είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες ασθένειες καθώς και για αρκετές μορφές καρκίνου. Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να τη βγάλεις από τη ζωή σου.

Αλκοόλ

Έρευνες έχουν δείξει πως το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα ακόμα και μόλις 20 λεπτά μετά την κατανάλωσή του. Το αλκοόλ προκαλεί φλεγμονή στο σώμα η οποία μπορεί να μείνει σε αυτό μέχρι και για μέρες μετά την κατανάλωσή του.

Καφεϊνη

Καλό είναι να μην πίνεις καφέ αργά το βράδυ καθώς σίγουρα δεν σου κάνει καλό ενώ θα επηρεάσει αρνητικά και τον ύπνο σου.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας περιέχει κορεσμένα λιπαρά τα οποία μπορεί να προκαλέσουν κάποιου είδους φλεγμονή στο σώμα σου. Έρευνες έχουν δείξει πως το σώμα βλέπει το κόκκινο κρέας σαν έναν ξένο εισβολέα που δεν του είναι καθόλου οικείος.

kl_trofes02

Fast food

Στις περισσότερες fast food τροφές περιέχονται επεξεργασμένα συστατικά, ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά τα οποία σίγουρα δεν σου κάνουν καλό. Φρόντισε να τα ελαττώσεις όσο περισσότερο μπορείς για να βρεις την υγειά σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News