7 συνταγές με μπακαλιάρο | θα σε ξετρελάνουν!

By

Μπακαλιάρο σκορδαλιά, σούπα με μπακαλιάρο, μπακαλιάρο ψητό, κεφτέδες μπακαλιάρου… υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψεις αυτό το πεντανόστιμο και σούπερ θρεπτικό ψάρι αυτήν την 25η Μαρτίου.

Καραντίνα, ξε-καραντίνα την 25η Μαρτίου θα τη γιορτάσουμε και μάλιστα με τους αγαπημένους μας στο σπίτι. Τι άλλο χρειαζόμαστε; Τίποτα αν με ρωτάτε!

Δες ακόμα –> Υγιεινή συνταγή για burritos με σολομό και σως γιαουρτιού!

Βάλε μια-δυο μπύρες στο ψυγείο, βάλε μια ελληνική ταινία να παίζει στην τηλεόραση (στο δικό μας σπίτι λατρεύουμε να βλέπουμε παλιές ελληνικές ταινίες ενώ μαγειρεύουμε και ετοιμάζουμε τα γιορτινά μας γεύματα) και φτιάξε τον μπακαλιάρο όπως θέλεις.

Παρακάτω σου έχω 7 σούπερ υγιεινούς και νόστιμους τρόπους για να φτιάξεις τον δικό σου φρέσκο ή και κατεψυγμένο μπακαλιάρο αυτήν την 25η Μαρτίου. Ποιον θα επιλέξεις;

Δες ακόμα –> 12 Υγιεινές συνταγές με σολομό | Έτοιμες σε 30 λεπτά!

Μπακαλιάρος με κρούστα παρμεζάνας

Υλικά για 4 άτομα: 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, 2 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 φιλέτα μπακαλιάρου (170 γρ. περίπου το καθένα), λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακάτεψε την πάπρικα, την παρμεζάνα, τον μαϊνταό και αλάτι.

Άλειψε τον μπακαλιάρο με ελαιόλαδο και έπειτα βούτα τον μέσα στο μείγμα της παρμεζάνας. Βάλε τα φιλέτα σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψί και ρίξε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήσε για περίπου 10-15 λεπτά. Σέρβιρε με λεμόνι από πάνω αν θέλεις.

Μπορείς να σερβίρεις τον σολομό σου με μπρόκολο. Δες εδώ πώς να ψήσεις τέλεια το μπρόκολο στον φούρνο.

Μπακαλιάρος σε κρεμώδη σάλτσα πιπεριάς

Υλικά για 6 μερίδες: για την σάλτσα πιπεριάς: 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ένα βαζάκι ψητές κόκκινες πιπεριές στραγγισμένες και ψιλοκομμένες, 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο (περίπου 5-6 σκελίδες), 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό, 1 και 1/4 φλ. light κρέμα γάλακτος, 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και μαύρο πιπέρι για τα λαχανικά και τον μπακαλιάρο: 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά στικς, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κιλό μπακαλιάρο σε φιλέτα, 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία μαγείρεψε τις πιπεριές με το σκόρδο, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά. Μετέφερε όλα τα υλικά του τηγανιού στο μπλέντερ και χτύπα καλά.

Μετέφερε και πάλι το μείγμα στο τηγάνι και πρόσθεσε μέσα και την κρέμα γάλακτος. Ρίξε μέσα την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και βράσε για 3-4 λεπτά.

Στο μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε το κολοκύθι, τα κρεμμύδια σε ένα ταψί. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπέρωσε και τα φιλέτα μπακαλιάρου και πασπάλισε με τον μαϊντανό. Ρίξε μέσα στο ταψί και την σάλτσα πιπεριάς και ψήσε για 25-35 λεπτά.

Το πόση ώρα θα ψήσεις εξαρτάται από το πόσο χοντρά ή λεπτά είναι τα φιλέτα μπακαλιάρου. Ρίξε από πάνω φρέσκο μαϊντανό και άφησε το φαγητό σου να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν τι σερβίρεις.

Δες τις υπόλοιπες συνταγές στο dearlife.gr

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News