8 τρόποι για να μην χάνονται οι βιταμίνες από τις τροφές σου!

By

Πολλές φορές χωρίς να το καταλάβεις χάνονται τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες από τις τροφές σου επειδή εσύ κάνεις κάτι λάθος.

Γι’αυτό είμαι εγώ εδώ για να σου πω τι κάνεις λάθος έτσι ώστε να το διορθώσεις και να παίρνεις όσο γίνεται περισσότερες βιταμίνες από τις τροφές που καταναλώνεις καθημερινά.

Πιές αμέσως τον χυμό σου Ένα πορτοκάλι έχει περίπου 70 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C. Πιες αμέσως τον χυμό σου με τον που θα τον στύψεις και θα πάρεις και τα 70 χιλιοστρόγραμμα βιταμίνης.

Σέρβιρε το γάλα σε φλιτζάνι Η βιταμίνη B2 που περιέχεται στο γάλα είναι πολύ ευαίσθητη στο φως και καταστρέφεται όταν σερβίρεις το γάλα σε γυάλινο ποτήρι. Καλό είναι, λοιπόν, να το σερβίρεις σε φλιτζάνι για να το προστατεύεις από το φως. Εναλλακτικά αν θέλεις να το βάλεις σε γυάλινο ποτήρι θα πρέπει να το πιεις αμέσως.

Μην βάζεις τις πατάτες σε νερό Πολλοί είναι αυτοί που όταν καθαρίζουν τις πατάτες τις βάζουν σε νερό για να τις διατηρήσουν μέχρι να έρθει η ώρα να τις τηγανίσουν ή να της ψήσουν. Με τον τρόπο αυτό, όμως, χάνεται το υδατοδιαλυτό κάλιο που περιέχουν. Φρόντιζε να κόβεις τις πατάτες σου λίγο πριν τις μαγειρέψεις.

Μην ψιλοκόβεις τα λαχανικά Μπορεί να το έχεις ακούσει ξανά στο παρελθόν αλλά όσο πιο ψιλοκομμένα είναι τα λαχανικά τόσο πιο πολύ χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους. Το καλύτερο είναι να τα τρως άκοπα ή απλά κομμένα με το χέρι.

Πρόσεχε πώς βράζεις τα λαχανικά σου Για να μην χάνουν τα λαχανικά τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες τους καλό είναι να τα βράζεις σε νερό που κοχλάζει για όσο γίνεται λιγότερο χρόνο και με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας. Έτσι θα διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να τα βράζεις σε όσο γίνεται λιγότερο νερό και να τα καταναλώνεις κατευθείαν.

Μούλιαζε σωστά τα όσπρια Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις όταν μουλιάζεις τα όσπριά σου είναι να βάζεις μαγειρική σόδα στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεται η βιταμίνη Β1 των οσπρίων η οποία είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Βάζε το λάδι στο τέλος Όταν ρίχνεις το ελαιόλαδο από την αρχή του μαγειρέματος καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά του και στην ουσία το φαγητό σου γίνεται τηγανητό. Μαγείρευε το φαγητό σου χωρίς ελαιόλαδο -έτσι θα είναι και πιο υγιεινό- και στο τέλος πρόσθετε το ελαιόλαδο που χρειάζεται στο πιάτο σου.

Μην ξεπλένεις το ρύζι Ξεπλένοντας το ρύζι πριν το μαγειρέψεις χάνεται το 25% της θειαμίνης που περιέχει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News