Αυτές οι υγιεινές συνταγές του ενός σκεύους θα σε κάνουν να ξεχάσεις το ατελείωτο πλύσιμο των πιάτων που συνήθως έρχεται μετά το μαγείρεμα.
Επειδή, λοιπόν, και εμένα δεν μου αρέσει να περνάω άπειρο χρόνο στην κουζίνα (εκτός κι αν απλά μαγειρεύω ή δοκιμάζω συνταγές) πλένοντας πιάτα, σου έχω 8 σούπερ υγιεινές συνταγές που για να τις φτιάξεις θα χρειαστείς ένα μόνο σκεύος.
Δες ακόμα –> 7 νηστίσιμες συνταγές για βραδινό έτοιμες σε 15 λεπτά!
Σολομός λεμονάτος

Υλικά: 1/2 κιλό baby πατάτες κομμένες στη μέση αν είναι μεγάλες, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι, 1/2 κιλό σολομός με την πέτσα του, 1 κ.σ. μέλι, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 κ.σ. ρίγανη, 1 κ.σ. θυμάρι, 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα, 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν, 1/2 φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο, χυμό από 2 λεμόνια και 1 κομμένο σε φέτες για το ψήσιμο, 1 πακετάκι σπαράγγια, 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα για τη σάλτσα βασιλικού: 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μηλόξιδο, 1 φλ. βασιλικό, 1/2 φλ. κόλιαντρο, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο κόκκινο πιπέρι, λίγο αλάτι
Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ανακάτεψε τις πατάτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακάτεψε σε ένα μπολ 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, τον βασιλικό και το λεμόνι.
Στα 15 λεπτά βγάλε τις πατάτες από τον φούρνο. Πρόσθεσε τον σολομό, τρίψε το παραπάνω μείγμα πάνω στον σολομό. Πρόσθεσε επίσης τα σπαράγγια στο ταψί. Ρίξε την παρμεζάνα στα σπαράγγια και τις πατάτες. Πρόσθεσε και τις φέτες λεμονιού.
Ψήσε για 15-25 λεπτά μέχρι να γίνει ο σολομός σου. Σέρβιρε μαζί με την σως βασιλικού την οποία για να φτιάξεις απλά χτύπα όλα τα υλικά στο μούλτι.
Δες ακόμα –> 11 Υγιεινές συνταγές με αυγά | Έτοιμες σε 15 λεπτά
Γαρίδες λεμονάτες

Υλικά για 6 μερίδες: 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού, 1/2 φλ. χυμό λεμονιού, 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι και αλάτι, 1,5 κιλό γαρίδες καθαρισμένες, 1 μέτριο πορτοκάλι κομμένο σε φέτες και 1 μέτριο λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση: Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, 2 κ.γ. μαϊντανό και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Ρίξε το μείγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρει μια βράση μαγείρεψε για 5-8 λεπτά μέχρι τα υγρά να μείνουν τα μισά. Ρίξε μέσα τις γαρίδες, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι, κάλυψε με το καπάκι και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά. Πασπάλισε με μαϊντανο και σέρβιρε με τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού.
Κοτόπουλο με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας και μελιού

Υλικά για 6 μερίδες: 1/2 φλ. μουστάρδα Dijon, 1/2 φλ. μέλι, 1μιση κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πάπρικα, 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μπουκίτσες, λίγο δεντρολίβανο, 250 γρ. πράσινα φασολάκια, 1 κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκκαλα
Εκτέλεση: Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την μουστάρδα, το μέλι, 1/2 κ.γ. αλάτι και την πάπρικα. Ανακάτεψε καλά.
Αλατοπιπέρωσε ελαφρώς το κοτόπουλο.
Σε ένα ταψάκι ανακάτεψε το κρεμμύδι με τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο. Ρίξε από πάνω το δεντρολίβανο και ψήσε στον φούρνο για 30 λεπτά. Έπειτα από τα 30 λεπτά πρόσθεσε τα φασολάκια και το κοτόπουλο. Βάλε από πάνω τη σως μουστάρδας και βάλε και πάλι στον φούρνο. Συνέχισε να μαγειρεύεις για 15 λεπτά.
Ανακάτεψε τα υλικά στο ταψί και ψήσε για ακόμα 10-15 λεπτά.
Δες τις υπόλοιπες συνταγές στο dearlife.gr.