Έτσι φτιάχνεται η πιο εύκολη πίτσα και η αλήθεια είναι πώς αυτές οι υγιεινές συνταγές για πίτσα με πίτα από σουβλάκι δεν σε γεμίζουν ενοχές. Κάνω λάθος;
Πόση ώρα θα σας πάρει να την φτιάξετε;
Aν έχετε έτοιμη τη σάλτσα που είναι και το πιο σημαντικό υλικό τότε δεν θα σας πάρει πάνω από 10-15 λεπτά η προετοιμασία και το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο.
Για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντική η σάλτσα;
Eπειδή λατρεύω να μαγειρεύω γρήγορα πιάτα που δεν θέλουν πολύ χρόνο αλλά είναι ταυτόχρονα και νόστιμα, έχω κάνει στο παρελθόν πολλές δοκιμές με πίτα για σουβλάκι. Εκεί που κατέληξα, λοιπόν, είναι στο ότι η απλή κέτσαπ δεν θα φτιάξει μια πίτσα υψηλών προδιαγραφών. Δυστυχώς! Χρειάζεται μια άλλη πιο “περιποιημένη” σάλτσα σαν αυτή που σας έχω παρακάτω (τέρμα κάτω).
Aπό εκεί και πέρα μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικά θέλετε πάνω στην υγιεινή πίτσα σας. Η σάλτσα θα της έχει ήδη δώσει την νοστιμιά. Αυτοχεδιάστε, λοιπόν, με αγνά, απλά, υγιεινά υλικά ή πάρτε ιδέες από τις 9 πίτσες με πίτα για σουβλάκι που σας έχω εδώ. Ανάμεσα σε αυτές θα βρείτε και 2 γλυκές πίτσες γιατί ΝΑΙ!! μπορείτε να φτιάξετε και γλυκές πίτσες με πίτα για σουβλάκι.
Πίτσα μαργαρίτα

Υλικά:
- μια πίτα για σουβλάκι
- 2 κ.σ. σάλτσα για πίτσα
- 1/4 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
- μπαχαρικά (ρίγανη, βασιλικό, σκόρδο σε σκόνη)
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο.
Βάζετε από πάνω τη σάλτσα.
Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
Ρίξτε από πάνω τα μπαχαρικά.
Ψήστε στον φούρνο για 5-7 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Κόψτε την πίτσα και απολαύστε.
Πίτσα κοτόπουλο φαχίτας

Υλικά:
- 250 γρ. στήθος κοτόπουλο
- ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
- λίγη πάπρικα
- 1/4 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1/4 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1/4 κρεμμυδιού κομμένο σε ροδέλες
- μια πίτα για σουβλάκι
- 2 κ.σ. σάλτσα για πίτσα
- 1 φλ. τυρί τσένταρ
Εκτέλεση:
Βάλτε το στήθος κοτόπουλου σε ένα μπολ και αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε το κύμινο και την πάπρικα και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε το κοτόπουλο και ψήστε για 4 περίπου λεπτά από την κάθε μεριά. Παίζει ρόλο και το πόσο χοντρό είναι το κομμάτι σας.
Βγάλτε το και βάλτε το στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει κόψτε το σε μικρά κομματάκια σαν να κόβατε γύρο.
Βάλτε και πάλι το τηγάνι στο μάτι σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίξτε μέσα τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αφήστε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Βγάλτε από το τηγάνι.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε σε ένα ταψάκι την πίτα για σουβλάκι και αλείψτε την με ελαιόλαδο. Βάλτε από πάνω την σάλτσα για πίτσα.
Ρίξτε λίγο τσένταρ και από πάνω κοτόπουλο, πιπεριές και κρεμμύδι. Έπειτα ρίξτε λίγο τυρί ακόμα. Ψήστε στον φούρνο για 10-15λεπτά.
Κόψτε και σερβίρετε.
*Μπορείτε να φτιάξετε την πίτσα και με το κοτόπουλο ή γενικά το κρέας που σας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα.
Πίτσα πεπερόνι και λαχανικά

Υλικά:
- 1/3 φλ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1/3 φλ. σάλτσα για πίτσα
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1/4 φλ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1/4 φλ. μανιτάρια
- 1 πίτα για σουβλάκι
- 1/4 φλ. πεπερόνι
- 1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ρίξτε στο μούλτι τη σάλτσα για πίτσα και την κόκκινη πιπεριά. Χτυπήστε καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ρίξτε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Απλώστε την σάλτσα για πίτσα πάνω στην πίτα για σουβλάκι. Βάλτε από πάνω το πεπερόνι και τα λαχανικά που σοτάρατε. Πασπαλίστε με το τυρί.
Ψήστε στον φούρνο για 5-7 λεπτά.
Κόψτε και σερβίρετε.
Πίτσα με μπρόκολο, σκόρδο και μανιτάρια

Υλικά:
- 1/4 κιλό μπρόκολο (αφαιρέστε τα σκληρά του μέρη)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1μιση σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- 1μιση φλ. μανιτάρια κομμένα
- λίγο κόκκινο πιπέρι
- 1 πίτα για σουβλάκι
- 1/2 φλ. τυρί ρικότα
- 1/2 φλ. τριμμένο πεκορίνο
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμος.
Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα το μπρόκολο. Βράστε για 4-5 λεπτά. Βγάλτε το από την κατσαρόλα και ρίξτε το σε ένα μπολ με παγάκια για να κρυώσει. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και από την προηγούμενη μέρα και να αποθηκεύσετε το μπρόκολο στο ψυγείο κομμένο σε μπουκετάκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για μερικά λεπτά. Προσθέστε τις ελιές. Ρίξτε και τα μανιτάρια και το κόκκινο πιπέρι. Μαγείρεψτε για περίπου 3-4 λεπτά. Βγάλτε από την φωτιά. Ρίξτε μέσα και το μπρόκολο και ανακατέψτε.
Απλώστε το μείγμα πάνω στην πίτα για σουβλάκι. Ρίξτε από πάνω τη ρικότα και από πάνω το πεκορίνο.
Ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν όλα μαζί τα υλικά.
Κόψτε και σερβίρετε.
Πίτσα ελληνική

Υλικά:
- μια πίτα για σουβλάκι
- σάλτσα για πίτσα
- μερικές φέτες ντομάτας
- 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. τριμμένη φέτα
- 4-5 ελιές χωρίς το κουκούτσι
- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Απλώστε πάνω στην πίτα για σουβλάκι την σάλτσα για πίτσα. Από πάνω βάλτε την πιπεριά, τις ελιές, την ντομάτα και τα τριμμένα τυριά. Ρίξτε λίγη ρίγανη και ψήστε για 10-15 λεπτά.
Κόψτε και σερβίρετε.
Δες όλες τις υπόλοιπες συνταγές για πίτσα με πίτα από σουβλάκι στο dearlife.gr.