Αυτά είναι τα πιο υγιεινά αποξηραμένα φρούτα σύμφωνα με τους διατροφολόγους!

By

Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά δεν είναι όλα το ίδιο.

Μπορείς να τα ρίξεις μέσα στα δημητριακά σου, στις σαλάτες σου, στις σπιτικές μπάρες σου και στα γλυκά σου.

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πεντανόστιμα αλλά το πόσο υγιεινά είναι εξαρτάται από το είδος που θα διαλέξεις. Και μπορεί να έχεις ακούσει ότι παχαίνουν αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν δεν καταναλώνεις τεράστιες ποσότητες από αυτά.

Όταν ένα φρούτο είναι αποξηραμένο είναι συρρικνωμένο. Επομένως 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένων φρούτων θεωρείται μια μερίδα και ισοδυναμείμε 1 φλ. φρέσκα φρούτα.

Αν σου αρέσουν κι εσένα τα αποξηραμένα φρούτα να τι πρέπει να κοιτάξεις για να εκμεταλλευτείς πλήρως τα θρεπτικά του οφέλη.

Πρόσεξε να μην περιέχουν επιπλέον ζάχαρη Κάθε φορά που πρόκειται να αγοράσεις αποξηραμένα φρούτα κοίτα τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία. Καλό είναι να μην περιέχουν καθόλου ζάχαρη.

Προτίμησε τη βιολογική εκδοχή τους Τα φρούτα που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα καλό είναι να τα παίρνεις βιολογικά. Αυτά είναι οι φράουλες, τα μήλα, τα σταφύλια, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα κεράσια και τα αχλάδια.

Προτίμησε αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά Τα κατεψυγμένα blueberries είναι μια πολύ καλύ επιλογή αποξηραμένων φρούτων.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News