Αυτά είναι τα πιο υγιεινά τυριά! (για να ξέρεις τι βάζεις στο σπίτι σου)

By

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει το τυρί. Ανάμεσα σε αυτούς είμαι φυσικά και εγώ αλλά επειδή θέλω να ξέρω τι τρώω έψαξα και βρήκα τα πιο υγιεινά τυριά που πρέπει να υπάρχουν στο ψυγείο το δικό μου αλλά και το δικό σου.

Το αμερικάνικο ιατρικό site Healthline έφτιαξε μια λίστα με τα 9 πιο υγιεινά τυριά τα οποία φυσικά και μπορείς να βρεις σχεδόν σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Μοτσαρέλα Η μοτσαρέλα παράγεται από βουβαλίσιο ή αγελαδινό γάλα και είναι ένα απο τα πιο υγιεινά τυριά. 1 κομμάτι 28 γρ. μοτσαρέλα έχει 85 θερμίδες.

Μπλε τυριά Και αυτά παράγονται από αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα και έχουν μπολιαστεί με μπλε μούχλα που τους δίνει αυτήν την χαρακτηριστική γεύση. 1 κομμάτι 28 γρ. μπλέ τυρί περιέχει 100 θερμίδες.

Φέτα Ανάμεσα στα πιο υγιεινά τυριά είναι και η δική μας φέτα η οποία παράγεται από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος. 1 κομμάτι 28 γρ. φέτα έχει 80 θερμίδες.

Cottage cheese Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί το οποίο παράγεται από αγελαδινό γάλα. Μισό φλιτζάνι cottage cheese έχει 120 θερμίδες.

Ρικότα H ρικότα είναι από τα πιο υγιεινά τυριά. Παράγεται από αγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο ή βουβαλίσιο γάλα. Μισό φλιτζάνι έχει 180 θερμίδες.

Παρμεζάνα Είναι από τα πιο αγαπημένα τυριά που παράγεται από αγελαδινό γάλα. 1 κομμάτι 28 γρ. παρμεζάνα έχει 110 θερμίδες.

Ελβετικό τυρί Παράγεται από αγελαδινό γάλα και 1 κομμάτι 28 γρ. περέχει 111 θερμίδες.

Τσένταρ Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά και το τσένταρ είναι ανάμεσα στα πιο υγιεινά τυριά. Παράγεται από αγελαδινό γάλα και 1 κομμάτι 28 γρ. έχει 115 θερμίδες.

Chevre Το chevre είναι γαλλικό τυρί που παράγεται από κατσικίσιο γάλα. Ένα κομμάτι 28 γρ. περιέχει 75 θερμίδες.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
News & Trends Style

Πώς φοράνε το λευκό πουκάμισο οι Meghan Markle, Kate Middleton και Olivia Palermo και πού θα βρεις τα πιο ωραία πουκάμισα κάτω των 35 ευρώ!

Το λευκό πουκάμισο υπήρξε πάντα ένα αγαπημένο κομμάτι στην ντουλάπα μου. Το ίδιο φυσικά θα πείτε πολλές από εσάς...
Διαβάστε Περισσότερα