Έχουν πολύ λίγους υδατάνθρακες, δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη και φτιάχνονται με αλεύρι αμυγδάλου.
Μάθε τη συνταγή γιατί θα θέλεις να τα φτιάχνεις όλο το καλοκαίρι. Ειδικά αν έχεις παιδιά αυτό είναι το τέλειο “γλυκό” για να τα ξεγελάς.
Για να τα φτιάξεις θα χρειαστείς:
- 3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
- 4 κ.σ. αλεύρι από καρύδα
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3/4 φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
- 7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2/3 φλ. blueberries
Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με ελαιόλαδο το ταψάκι για μάφιν.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι από καρύδα, το baking powder, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Άσε το μπολ στην άκρη.
Χτύπα στο μπλέντερ τους χουρμάδες, το ελαιόλαδο, τα αυγάκαι το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακάτεψε το μείγμα με το μείγμα αλευριού και τα blueberries.
Χώρισε το μείγμα σου σε 12 μέρη και φτιάξε 12 μάφινς. Ψήσ’τα στον φούρνο για 25 λεπτά.
Άφησέ τα να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν τα βγάλεις από το ταψάκι.
Καλή απόλαυση!