Αυτές είναι οι τροφές που καταπολεμούν τις ρυτίδες!

By

«Είμαστε ό,τι τρώμε»!

Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό το μότο είναι μία πραγματικότητα γενικά για τη ζωή μας και πως μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα γύρω μας, όπως την εμφάνισή μας. Πρόσφατα μάλιστα στον ιστότοπο Times Now δημοσιεύτηκε μια λίστα με τα τρόφιμα που περιέχουν ή βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου (η πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και το βοηθά να φαίνεται νεότερο και είναι εκείνο το συστατικό, που χάνεται με το πέρασμα των χρόνων και ευθύνεται για τη μη λαμπερότητα του δέρματος). Έτσι, λοιπόν, με βάση τα δεδομένα από διάφορες έρευνες ξεχώρισαν κάποιες τροφές ως ασπίδα κατά του γήρατος.

Αρχικά, τα πουλερικά φαίνεται να είναι μια πολύ σημαντική πηγή κολλαγόνου. Η συχνή κατανάλωση πουλερικών βοηθάει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας ειδικά αν μαγειρεύονται υγιεινά και δεν χρησιμοποιείται πολύ λάδι. Επίσης, η βιταμίνη C και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητές της συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα. Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι πολύ δημοφιλή, λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων τους στο δέρμα και κυρίως στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Ωστόσο, οι έρευνες υποδεικνύουν ότι έχουν θετική επίδραση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κολλαγόνο, συνεχίζει το εν λόγω άρθρο.

Ακόμη, το σκόρδο μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή και σύνθεση του κολλαγόνου, αλλά και να εμποδίσει τη διάσπασή του. «Το σκόρδο επίσης έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σπιτική θεραπεία για το κρύωμα και το βήχα», συνεχίζει ο ιστότοπος. Τέλος, τα φασόλια και άλλα λαχανικά επίσης συγκαταλέγονται στη λίστα, καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή κολλαγόνου». Για σκεφτείτε…ίσως τέτοιες μικρές αλλαγές στη διατροφή σας μπορεί να σας κάνει πιο νέες!

Πηγή: olivemagazine.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News