Αυτές οι τροφές δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο!

By

Μπορεί να υπάρχουν τροφές που να χρειάζονται ψυγείο από την πρώτη στιγμή που θα τις αγοράσετε, αλλά υπάρχουν και άλλες που δεν θέλουν ποτέ ψυγείο καθώς η γεύση και η υφή τους μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά από την ψύξη. Δες ποιες είναι αυτές οι τροφές.

Πατάτες και γλυκοπατάτες: Ο λόγος που δεν πρέπει να βάζεις τις πατάτες στο ψυγείο είναι επειδή σε θερμοκρασία κάτω από 7 βαθμούς Κελσίου το άμυλο της πατάτας μετατρέπεται σε ζάχαρη.

How_to_spicy_sweet_potato_wedges_14638_preview1

Μέλι: Το μέλι κρυσταλλώνει στο ψυγείο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο για να το επαναφέρεις θα πρέπει να βυθίσεις το δοχείο του σε ζεστό νερό μέχρι να γίνει και πάλι όπως ήταν πριν.

Φυστικοβούτυρο: Υπάρχουν μερικά βαζάκια φυστικοβούτυρου που θέλουν ψυγείο και αυτό αναγράφεται στην ετικέτα τους. Διαφορετικά καλό είναι να το αποθηκεύεις σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας.

Μπισκότα: Μην βάζεις τα μπισκότα στο ψυγείο εκτός εάν περιέχουν κάποια γέμιση που χρειάζεται ψυγείο. Τα μπισκότα στο ψυγείο μπαγιατεύουν γρήγορα και χάνουν την ποιότητά τους.

tumblr_inline_nltk6n0yFm1tqdpta_1280

Ντομάτες: Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύεις τις ντομάτες σου είναι να τοποθετώντας τις σε μια μεγάλη επιφάνεια. Καλό είναι βέβαια να μην τις στοιβάξεις τη μια πάνω στην άλλη.

Κρεμμύδια: Καλό είναι να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια σε ανοιχτό δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος και μάλιστα μακριά από πατάτες καθώς τα αέρια που εκπέμπουν τα δύο αυτά λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις το ένα στο άλλο.

Ζεστό φαγητό: Μην βάζετε ποτέ ζεστό φαγητό στο ψυγείο. Περιμένετε να κρυώσει για 2 περίπου ώρες και έπειτα βάλτε το στο ψυγείο. Εάνς το βάλετε αμέσως στο ψυγείο ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News