Αυτές οι “υγιεινές” τροφές έχουν πολύ περισσότερη ζάχαρη από ότι νομίζεις!

By

Καθόμουν τις προάλλες που είχα λίγο χρόνο στη διάθεσή μου για σκότωμα και κοιτούσα τα συστατικά των διαφόρων τροφών που είχα στο ψυγείο μου, προκειμένου να δω την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. Να τι διαπίστωσα που με άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Η ζάχαρη κρύβεται σχεδόν παντού!

Γιαούρτι

Υπάρχουν γιαούρτια που έχουν περισσότερη ζάχαρη και από μια γκοφρέτα. Τα γιαούρτια με γεύσεις ή εκείνα που είναι χαμηλά σε λιπαρά μπορεί να περιέχουν μέχρι και 29 γραμμάτια ζάχαρης το καθένα. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, πως πρέπει να βγάλεις το γιαούρτι από τη διατροφή σου. Απλά προτίμησε εκείνα που δεν είναι ούτε χαμηλά σε λιπαρά ούτε έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση. Αν, από την άλλη μεριά, το θέλεις γλυκό μπορείς να του προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

kl_zaxari02

Ενεργειακά ποτά και χυμοί φρούτων

Σκέψου το λίγο παραπάνω πριν ενυδατώσεις τον οργανισμό σου με ένα ενεργειακό ποτό μετά την προπόνηση. Μόνο ένα μπουκαλάκι μπορεί να έχει και 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Ο χυμός πορτοκάλι, βέβαια, του εμπορίου είναι ακόμα χειρότερος καθώς περιέχε 10 κουταλάκια ζάχαρη όσο δηλαδή και ένα κουτάκι αναψυκτικού. Όποτε διψάς, λοιπόν, φρόντιζε να πίνεις νερό που είναι το μοναδικό που θα σε ξεδιψάσει με τον καλύτερο τρόπο και δεν έχει και ζάχαρη.

Σαλάτες

Μπορεί οι σαλάτες να σου κάνουν καλό και να πρέπει να τις τρως αλλά αυτό που έχει την πολύ ζάχαρη είναι το dressing με το οποίο θα επιλέξεις να τις συνοδεύσεις. Προσπάθησε να φτιάχνεις τα δικά σου dressing και μην εμπιστεύεσαι αυτά του εμπορίου που είναι γεμάτα ζάχαρη. Γιατί νομίζεις ότι είναι τόσο νόστιμα;

kl_zaxari01

Κέτσαπ

Παρόλο που δεν θεωρείται υγιεινό φαγητό εσύ θεωρείς πως βάζοντας μια κουταλιά της σούπας στο φαγητό σου δεν είναι και τόσο κακό. Έλα, όμως, που αυτή η κουταλιά περιέχει ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Για να καταλάβεις πόσο πολύ είναι αυτό αρκεί να σου πω πως αποτλεί το 1/6 της επιτρεπόμενης ημερήσιας ποσότητας ζάχαρης που μπορείς να φας.

Δώσε λίγη μεγαλύτερη προσοχή στα συστατικά του κάθε φαγητού που αγοράζεις για να μην καταλήγεις να τρως περισσότερη ζάχαρη από ότι νομίζεις στην καθημερινότητά σου. Προτίμησε τροφές χωρίς γλυκαντικές ουσίες, χωρίς πρόσθετα που δεν ξέρεις τι σημαίνουν και δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News