Και όμως αυτές οι τροφές “ξυπνούν” με φυσικό τρόπο τον μεταβολισμό και αυξάνουν τις καύσεις.
Αν θέλεις να δεις αποτελέσματα, ειδικά σε σημεία που είναι πιο δύσκολα, όπως είναι η κοιλιά, θα πρέπει οι φυσικοί λιποδιαλύτες να βρίσκονται απαραιτήτως στα καθημερινά σου γεύματα.
Πάμε να δούμε τους φυσικούς λιποδιαλύτες
Μούρα
Τα φρούτα της οικογένειας των μούρων, όπως τα βατόμουρα, τα μύρτιλα, φαίνεται πως στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.
Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι έτρωγαν μια χούφτα μούρα την ημέρα ως απογευματινό σνακ και ζυμαρικά για δείπνο, κατανάλωναν καθημερινά 134 θερμίδες λιγότερες, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν ένα γλυκό για απογευματινό και ζυμαρικά στο δείπνο.
Αμύγδαλα
Μπορεί να θεωρούνται παχυντικά, αλλά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι είχαν παραπανίσια κιλά και κατανάλωναν καθημερινά 42 γρ. αμύγδαλα κατάφεραν να μειώσουν το κοιλιακό λίπος και τα επίπεδα της ολικής και της LDL χοληστερίνης στο αίμα τους συγκριτικά με εκείνους που έπαιρναν τις αντίστοιχες θερμίδες από κάποιο σνακ με υδατάνθρακες.
Πράσινο τσάι
Τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι κατεχίνες, βασικό συστατικό του πράσινου τσαγιού, «καίνε» τα αποθηκευμένα λίπη, ενώ μειώνουν τον λιπώδη ιστό στην περιοχή της κοιλιάς.
Προτιμήστε το υγρό απόσταγμα πράσινου τσαγιού, το οποίο απορροφάται ταχύτερα από τον οργανισμό.
Λεμόνια & γκρέιπφρουτ
Οι έρευνες φαίνεται ότι δικαιολογούν τη φήμη τους ως φυσικού λιποδιαλυτικού. Και αυτό, γιατί τόσο το γκρέιπφρουτ όσο και το λεμόνι περιέχουν ναρινγερίνη, η οποία διαλύει το λίπος.
Αμερικανική έρευνα σε παχύσαρκα άτομα έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα (συνολικά ενάμισι φρούτο την ημέρα), μετά από 12 εβδομάδες είχαν χάσει κατά μέσο όρο 2 κιλά!
Ξίδι
Το ξίδι φαίνεται να είναι φιλικό με την υγεία μας συνολικά, χάρη στο οξικό οξύ που περιέχει. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι εκείνοι που κατανάλωναν καθημερινά ξίδι είχαν μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερες τιμές τριγλυκεριδίων σε σύγκριση με εκείνους που δεν το κατανάλωναν.
Φασόλια
Η περιεκτικότητά τους σε ένα ειδικό άμυλο, που ονομάζεται resistant starch, κατατάσσει τα φασόλια στο νούμερο ένα φυσικό λιποδιαλύτη.
Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κολοράντου έδειξε ότι όσοι τα καταναλώνουν μπορεί να «κάψουν» μέχρι και 25% περισσότερο λίπος από το συνηθισμένο.
Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών αλλά και πρωτεϊνών. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι βοηθά στην παράταση του αισθήματος του κορεσμού, ενώ διεγείρει τη λειτουργία του εντέρου.