Μπορεί να είναι πιο υγιεινό από το λευκό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και πιο νόστιμο. Και ενώ εγώ, προσωπικά, το λατρεύω και δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην ξαναφάω λευκό ρύζι στη ζωή μου, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν το αντέχουν και το θεωρούν πολύ άνοστο.
Δες τι μπορείς να κάνεις για να γίνει πεντανόστιμο με ένα απλό κόλπο (το ίδιο κόλπο μπορείς να εφαρμόσεις και σε όλα τα δημητριακά ολικής άλεσης που τρως).
Ξεκίνα βράζοντας το ρύζι σου όπως κάνεις συνήθως σε νερό. Έπειτα στράγγισέ το προκειμένου να φύγει το περιττό νερό. Θέλεις το ρύζι σου σούπερ στεγνό για να κάνεις το κόλπο που ακολουθεί. Έτσι, αν το βλέπεις ακόμα νωπό, στέγνωσέ το με λίγο χαρτί κουζίνας.
Και τώρα το κόλπο
Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι και βάλ’το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όσο το λάδι ζεσταίνεται ρίξε μέσα τα αγαπημένα σου μπαχαρικά και βότανα. Τέλος, πρόσθεσε το ρύζι σου και ανακάτεψε καλά για μερικά λεπτά. Το ρύζι σου θα αποκτήσει τα αρώματα και τις γεύσεις των μυρωδικών και των μπαχαρικών σου και θα γίνει πεντανόστιμο.