Ακολουθώ αυτούς τους 5 κανόνες κάθε φορά στις γιορτές για να μην πάρω βάρος!

By

Οι γιορτές είναι γεμάτες μαγεία, όμορφες στιγμές με φίλους και πολύ αγάπη. Θα έλεγα ψέμματα όμως αν έλεγα ότι οι γιορτές είναι μια εύκολη περίοδος για να παραμείνεις υγιής και να μην πάρεις βάρος.

Με όλα τα υπέροχα φαγητά που υπάρχουν σε κάθε γιορτινό τραπέζι είναι δύσκολο να μην υποπέσεις σε αμαρτωλούς πειρασμούς. Όταν τρως χωρίς κανένα διατροφικό πλάνο το αποτέλεσμα είναι να το παρακάνεις και να δεις τη ζυγαριά να ανεβαίνει επικίνδυνα. Έτσι μετά την Πρωτοχρονιά βρίσκεσαι στο σημείο όπου πρέπει να χάσεις αρκετά παραπανήσια κιλά

Έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος έχω πλέον καταλήξει σε 5 βασικούς κανόνες που ακολουθώ κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια για να μην πάρω γραμμάριο στις γιορτές.

Τρώω μόνο όταν πεινάω Μπορεί να σου ακούγεται απλό αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Κατά τη διάρκεια των γιορτών υπάρχει φαγητό παντού και έτσι είναι δύσκολο να μην δοκιμάσεις. Άκου το σώμα σου και τρώγε μόνο όταν νιώθεις ότι πεινάς πραγματικά. Αν είσαι στο γραφείο και υπάρχουν, για παράδειγμα, παντού μελομακάρονα απλά πιες ένα ποτήρι νερό και δες αν πεινάς. Αν πραγματικά πεινάς τότε μπορείς να φας ένα γλυκό.

Δεν πηγαίνω ποτέ σε κάποιο πάρτι χωρίς να έχω φάει κάτι πριν στο σπίτι μου Το να πηγαίνεις σε ένα πάρτι όπου ξέρεις ότι θα υπάρχει φαγητο πεινασμένη είναι μεγάλο λάθος. Φάε κάτι ελαφρύ πριν το πάρτι στο σπίτι σου και εκεί απλά φάε κάποιο σνακ. Έτσι δεν θα το παρακάνεις με τίποτα.

Αγνοώ τα σχόλια των άλλων σχετικά με τις διατροφικές επιλογές μου Πολλοί είναι αυτοί που θα σου πουν γιατί δεν τρως το γλυκό σου ή γιατί δεν πίνεις και άλλο κρασί. Μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Στην πραγματικότητα ζηλεύουν την πειθαρχία σου. Αυτό που έχει σημασία είναι εσύ πώς νιώθεις καλά και αν είσαι εσύ εντάξει με τις διατροφικές σου επιλογές τότε μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι.

Κάθε φορά που πίνω ένα ποτήρι κρασί πίνω και ένα ποτήρι νερό Είναι εύκολο να ξεχνάς να μένεις ενυδατωμένη όταν περνάς καλά. Όταν πίνεις μόνο αλκοόλ καταλήγεις αφυδατωμένη, μεθυσμένη και πεινασμένη. Αυτός ο συνδυασμός συνήθως οδηγεί στο να το παρακάνεις με το φαγητό. Απλά πίνε ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτήρι κρασιού.

Μένω μακριά από επεξεργασμένες τροφές Είναι άλλο να το παρακάνεις τρώγοντας σπιτικό φαγητό και άλλο να το παρακάνεις τρώγοντας πατατάκια, κρουασάν και γενικότερα επεξεργασμένες τροφές. Φρόντισε να μείνεις μακριά από αυτές και δεν θα πάρεις γραμμάριο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News