Αλήθεια ή Ψέματα: Είναι κακά για σένα τα αποξηραμένα φρούτα;

By

Είναι τόσο νόστιμα και μου αρέσουν τόσο πολύ που αυτή η σκέψη τις προάλλες -το αν τελικά κάνουν καλό ή κακό- με έκανε να το ψάξω.

Γιατί δεν είναι η τέλεια επιλογή: Τα αποξηραμένα φρούτα είναι στην ουσία φρέσκα φρούτα από τα οποία έχει αφαιρεθεί κάθε σταγόνα νερού. Αφαιρώντας το νερό από ένα φρούτο αυτό συρρικνώνεται πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να φας πολύ περισσότερα αποξηραμένα για να πεις ότι έφαγες ένα φρέσκο. Αν το σκεφτείς πρακτικά είναι απόλυτα λογικό. Σκέψου, για παράδειγμα, πόσες σταφίδες μπορείς να χωρέσεις σε ένα ποτήρι και πόσα σταφύλια. Η διαφορά στην ποσότητα είναι μεγάλη. Επομένως, δεν σημαίνει πως ένα αποξηραμένο φρούτο έχει περισσότερα σάκχαρα από ένα φρέσκο αλλά ότι θα φας τελικά περισσότερα σάκχαρα λόγω του ότι θα φας μεγαλύτερες ποσότητες.

kl_frouta01

Γιατί δεν είναι η χειρότερη επιλογή: Φυσικά και είναι μια υγιεινή επιλογή αν συγκριθεί με πατατάκια και σοκολατένια cookies. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχουν θα σου δώσουν ενέργεια. Επομένως, εφόσον προσέχεις τις ποσότητες που τρως (οι συνιστώμενη ποσότητα είναι περίπου 1/4 του φλιτζανιού) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα