Αλήθεια ή Ψέματα: Είναι κακά για σένα τα αποξηραμένα φρούτα;

By

Είναι τόσο νόστιμα και μου αρέσουν τόσο πολύ που αυτή η σκέψη τις προάλλες -το αν τελικά κάνουν καλό ή κακό- με έκανε να το ψάξω.

Γιατί δεν είναι η τέλεια επιλογή: Τα αποξηραμένα φρούτα είναι στην ουσία φρέσκα φρούτα από τα οποία έχει αφαιρεθεί κάθε σταγόνα νερού. Αφαιρώντας το νερό από ένα φρούτο αυτό συρρικνώνεται πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να φας πολύ περισσότερα αποξηραμένα για να πεις ότι έφαγες ένα φρέσκο. Αν το σκεφτείς πρακτικά είναι απόλυτα λογικό. Σκέψου, για παράδειγμα, πόσες σταφίδες μπορείς να χωρέσεις σε ένα ποτήρι και πόσα σταφύλια. Η διαφορά στην ποσότητα είναι μεγάλη. Επομένως, δεν σημαίνει πως ένα αποξηραμένο φρούτο έχει περισσότερα σάκχαρα από ένα φρέσκο αλλά ότι θα φας τελικά περισσότερα σάκχαρα λόγω του ότι θα φας μεγαλύτερες ποσότητες.

kl_frouta01

Γιατί δεν είναι η χειρότερη επιλογή: Φυσικά και είναι μια υγιεινή επιλογή αν συγκριθεί με πατατάκια και σοκολατένια cookies. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχουν θα σου δώσουν ενέργεια. Επομένως, εφόσον προσέχεις τις ποσότητες που τρως (οι συνιστώμενη ποσότητα είναι περίπου 1/4 του φλιτζανιού) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News