Αληθινή Ιστορία: Η χορτοφαγική δίαιτά μου παραλίγο να με σκοτώσει!

By

Αυτή η ιστορία που διάβασα στη New York Post με άγγιξε βαθιά και έτσι αποφάσισα να την μεταφέρω και σε σένα που σκέφτεσαι να βγάλεις το κρέας και όλα τα γαλακτοκομικά από τη ζωή σου για να αποκτήσεις επιτέλους το σώμα της Chiara Ferragni και οποιασδήποτε Ferragni.

H Jordan Younger καθόταν κουλουριασμένη στο διαμέρισμά της περιμένοντας υπομονετικά με το στομάχι της να παίζει ping pong μέχρι να έρθει η ώρα να πιεί ένα ποτήρι πράσινο χυμό. Αυτό είχε αποφασίσει να το κάνει για μήνες και βρισκόταν ακόμα σχεδόν στην αρχή (αν και είχαν ήδη περάσει 6 μήνες). Είχε αποφασίσει να κάνει μια δίαιτα αποτοξίνωσης ενός μήνα μόνο με χυμούς και smoothies οι οποίες θα της έδιναν μόλις 800 θερμίδες την ημέρα.

kl_story01

Ταυτόχρονα ήταν απασχολημένη γράφοντας στο blog της με χαρά μιας και είχε φτάσει να χτίσει ένα κοινό που άγγιζε τους 70000 followers στο Instagram.

Aυτό από το οποίο έπασχε δεν ήταν ανορεξία αλλά ορθορεξία. Είχε δηλαδή όρεξη για φαγητό αλλά ήθελε να καταναλώνει μόνο ξηρούς καρπούς, ωμά φρούτα και λαχανικά.

“Στην αρχή ήταν πολύ αποτοξινωτικό όλο αυτό και μου έδινε πολύ ενέργεια λόγω του ότι φαινόταν ότι είχα ξεπεράσει τα προβλήματα που είχα με το στομάχι μου. Στη συνέχεια, όμως, άρχισα να νιώθω απίστευτα κόπωση και τα προβλήματα επέστρεψαν”, λέει η ίδια. Εκείνη, όμως, συνέχισε την αυστηρή διατροφή της κάνοντας συνεχώς post γι’αυτήν στο blog της. Σιγά-σιγά λόγω του ότι αισθανόταν τόσο αδύναμη άρχισε να δουλεύει από το κρεβάτι της. Πήγαινε σε ένα μάθημα γιόγκα την εβδομάδα και αισθανόταν κόπωση όλη μέρα.

Κάποια στιγμή εκμυστηρεύτηκε σε μια φίλη της που είχε και εκείνη περάσει το πρόβλημα της ορθορεξίας πως της είχε κοπεί η περίοδος τους τελευταίους 6 μήνες. Εκείνη της πρότεινε να βάλει λίγο ψάρι στη διατροφή της.

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε να αρχίσει να τρώει μικρές ποσότητες σολωμού και μέσα σε μια εβδομάδα η περίοδός της είχε επιστρέψει.

“Αυτό μου έδειξε πως το σώμα μου πέθαινε να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάστασή του”, λέει και σημειώνει πως αμέσως άρχισε να νιώθει καλύτερα μετά από αυτό.

kl_story02

Τότε ήταν που ένας διατροφολόγος της είπε ότι θα ένιωθε πολύ καλύτερα αν έβαζε στη διατροφή της και τα αυγά. Εκείνη το έκανε και το ανακοίνωσε στο blog της. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές από τους φανατικούς vegan ενώ δέχτηκε και απειλές για τη ζωή της. Δεν πτοήθηκε. Μπορεί να έχασε κόσμο που την ακολουθούσε αλλά κέρδισε άλλους που πίστευαν στην ισορροπημένη διατροφή.

Σήμερα εξακολουθεί να αγαπάει πολύ τις ωμές τροφές αλλά έχει βάλει στη διατροφή της το ψάρι, τα αυγά και λίγο κόκκιο κρέας. Τώρα μπορεί να φάει καμιά φορά και μακαρόνια ή πίτσα ενώ δεν θα είναι εκείνη που δεν θα πάρει ένα κομμάτι τούρτα την ημέρα των γενεθλίων της ανηψιάς της.

Η άποψή μου: Κάποτε πήγαινα σε κάποιον ψυχαναλητή που μου έλεγε ότι τα άκρα είναι πάντα άσχημα. Μου τόνιζε κάθε φορά πως πρέπει να προσπαθώ να είμαι πάντα κάπου στη μέση (να μην λέω πάντα άσπρο ή μαύρο αλλά να ρίχνω και μια ματιά στο γκρι). Να μην είμαι υπερβολική και να μην είμαι των άκρων. Η συγκεκριμένη blogger έφτασε στα άκρα και μόνο όταν κατάλαβε τι ήταν αυτό που ήθελε το σώμα της κατάφερε να ισορροπήσει και να νιώσει πραγματικά ευτυχισμένη. Σίγουρα οποιαδήποτε ακραία διατροφή πρέπει να γίνεται με τη βοήθεια και τις συμβουλές γιατρού και δεν πρέπει ποτέ να παίρνεις μόνη σου αποφάσισεις που κατά πάσα πιθανότητα θα βλάψουν την υγεία σου.

Αν έχεις κάποια παρόμοια ιστορία ή κάτι άλλο που θέλεις να μοιραστείς μαζί μου και με τους φίλους του KeepUp μπορείς να τη στείλεις στο [email protected]

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News