Αλκοόλ: Πόσο μπορείς να πιεις τώρα τις γιορτές-Ο Τάσος Παπαλαζάρου αποκλειστικά στο ΚeepUp

By

Είμαστε στην πρώτη εβδομάδα των γιορτών κι οι περισσότεροι από μας το έχουμε ρίξει έξω. Είναι λογικό αυτές τις μέρες να θέλεις να δεις αγαπημένους ανθρώπους και να περάσεις όμορφες στιγμές μαζί τους. Έχω αρκετούς γνωστούς οι οποίοι κάθε φορά που πλησιάζουν οι γιορτές μου στέλνουν μήνυμα ή μου τηλεφωνούν για να με ρωτήσουν αν έχω μιλήσει με κάποιον διαιτολόγο για το πόσο μπορούν να πιουν αυτές τις μέρες.

Επειδή όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται να μάθουν τι ποτό είναι καλό να πιουν και σε τι ποσότητα, επικοινώνησα με τον εξαιρετικό διαιτολόγο και πολύ καλό φίλο, Τάσο Παπαλαζάρου και πέρασα μία βόλτα από το γραφείο του στην Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι. Με υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά, λίγο πριν αποχαιρετιστούμε για τις γιορτές και τον ρώτησα πόσο αλκοόλ μπορεί να πιει κάποιος. Εκείνος φυσικά όπως πάντα μου έδωσε μία πλήρη απάντηση η οποία θα σε καλύψει στο 100%.

alkool

Θερμίδες και αλκοόλ
Μια μερίδα αλκοόλ 30 ml έχει περίπου 120-130 θερμίδες , είτε αυτό είναι ουίσκι, είτε είναι κρασί είτε είναι βότκα. Τα λευκά ποτά δηλαδή δεν έχουν λιγότερες θερμίδες. Προτιμούμε το κρασί και την μπύρα. Έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες και πολύ μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ένα ποτήρι κρασί είτε λευκό είτε κόκκινο ή ένα ποτήρι μπύρα μας δίνει ίδιο αριθμό θερμίδων και μπορούν να καταναλωθούν ημερησίως. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε με το αλκοόλ είναι ότι επειδή διεγείρει την διάθεσή μας, αυξάνεται παράλληλα και η πιθανότητα να υπερκαταναλώσουμε. Δηλαδή πίνοντας το ποτό, θέλουμε και κάτι να τρώμε.

alkool2

Βότκα και τζιν.
Λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ, σε σχέση με το κρασί και την μπύρα, καλό θα ήταν να καταναλώνονται πιο αραιά. Το κρασί και η μπύρα μπορούν να καταναλώνονται ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Οπότε πρόσεξε πολύ αν είσαι σε δίαιτα γιατί μπορεί να προτιμάς να πιεις αντί να φας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρεις και τις ανάλογες θερμίδες!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News