Αποκλειστικά ο Τάσος Παπαλαζάρου στο KeepUp: Ποια τροφή είναι το απόλυτο αντιοξειδωτικό;

By

Όταν έχεις φίλους γιατρούς, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί σε αυτή τη ζωή. Ειδικά αν είσαι αρρωστοφοβικό άτομο, όπως εγώ. Αν και μεταξύ μας τα τελευταία χρόνια το έχω καταπολεμήσει καθώς ασχολούμαι με πολλά πράγματα και το μυαλό δεν ταξιδεύει σε μυστήρια μονοπάτια!

Είχα λοιπόν τις προάλλες μία συζήτηση με έναν από τους καλύτερους διαιτολόγους, τον Τάσο Παπαλαζάρου.

Είχα ορισμένες απορίες γιατί πολλά ακούγονται και γράφονται σχετικά με τη διατροφή και λίγα είναι αυτά που στέκουν. Για παράδειγμα τον ρώτησα ποια τροφή είναι το καλύτερο αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό που βοηθά στο να αποβληθούν οι τοξίνες κι εκείνος μου απάντησε το εξής.

Τα αντιοξειδωτικά δεν αποβάλλουν ακριβώς τις τοξίνες, αυτό που κάνουν είναι να ενισχύουν λίγο τον οργανισμό μας, με την έννοια ότι αντιδρούν με τις ελεύθερες ρίζες που λειτουργούν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες στο σώμα μας. Δηλαδή όλοι μας έχουμε ένα ποσό ελευθέρων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά υπάρχουν κυρίως στα φρούτα  και στα λαχανικά. Είναι οι κύριες πηγές αντιοξειδωτικών.

Στα φρούτα

Από τα φρούτα αυτό που έχει πολλά αντιοξειδωτικά είναι όλα τα berries, goziberries, cranberries, το ρόδι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, τα blueberries, η σταφίδα επίσης. Όπου όσο πιο σκουρόχρωμη είναι τόσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητά της στα αντιοξειδωτικά. Δηλαδή η κορινθιακή σταφίδα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών από ότι έχει η ξανθιά.

gozi

Στα λαχανικά

Σπανάκι, μαρούλι, μπρόκολο είναι καλές πηγές αντιοξειδωτικών.

spanakimaroyli

Εσύ είσαι ακόμη εδώ; Δεν έχεις ήδη γράψει σε ένα σημειωματάριο τις τροφές αυτές; Αν όχι κάν’το και πήγαινε στο κοντινό σούπερ μάρκετ ή σε κάποια φρουταγορά για να αγοράσεις όλα τα παραπάνω. Η σωστή διατροφή είναι το παν. Μην το ξεχνάς αυτό ποτέ.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News