Αποκλειστικό: Ο Τάσος Παπαλαζάρου σου συστήνει ποια χριστουγεννιάτικα γλυκά πρέπει να φας και ποια όχι!

By

Σε λίγες ημέρες έχουμε Χριστούγεννα  κι ούτε που έχουμε μπει στο κλίμα. Γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ για να σε βάλω νωρίτερα. Καταρχήν, αν παρατηρήσεις γύρω σου τα ζαχαροπλαστεία αρχίζουν και πουλάνε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Όταν πηγαίνω στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου, φεύγω με έναν mini κουραμπιέ! Αλήθεια  έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο παχαίνουν τα γλυκά των Χριστουγέννων; Εγώ για να είμαι ‘’δημοσιογραφικά ετοιμοπόλεμη’’ θα σου πω ότι έκανα αυτήν την ερώτηση στον καλό μου φίλο και εξαιρετικό διαιτολόγο, Τάσο Παπαλαζάρου. «Ποια γλυκά πρέπει να αποφεύγουμε και ποια μπορούμε να φάμε»; Σε αυτήν την ερώτηση μου έδωσε τη δική του απάντηση και τη μοιράζομαι μαζί σου για να ξέρεις τι μπορείς να φας τώρα που οι δίπλες, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα θα έχουν την τιμητική τους στα τραπέζια.

Το μελομακάρονο είναι ένα γλυκό που έχει μεγάλη και καλή θρεπτική αξία, πολύ ωφέλιμο, δεν έχει πολλές θερμίδες αλλά δυστυχώς το έχουμε συνδέσει μόνο με τα Χριστούγεννα. Θα μπορούσαμε να το τρώμε σε όλες τις περιόδους του χρόνου. Προτιμώ μελομακάρονο από κουραμπιέ γιατί μπορεί να έχουν τις ίδιες θερμίδες αλλά το μελομακάρονο έχει ελαιόλαδο αντί για βούτυρο που έχει ο κουραμπιές, έχει τους ξηρούς καρπούς, έχει μέλι αντί για ζάχαρη που έχει ο κουραμπιές, άρα προτιμούμε το μελομακάρονο έναντι των διπλών, του κουραμπιέ ή των άλλων παχυντικών γλυκών.

glikaq

Τον κουραμπιέ μπορούμε να τον τρώμε φυσικά, αλλά με μέτρο. Μετά από το γεύμα μας μπορούμε να τρώμε έναν κουραμπιέ-μπουκίτσα. Μας αρκεί για να πάρουμε τη γεύση του και να μπούμε στο κλίμα των γιορτών.

glika2

Οπότε αν εσύ θέλεις να έχεις και καλή υγεία και να διατηρηθεί η σιλουέτα σου άψογα, φάε συνετά κι απέφυγε τις υπερβολές.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News