Αποκλειστικό: Τι να φας από το γιορτινό τραπέζι για να μην πάρεις κιλά-Ο Τάσος Παπαλαζάρου σου απαντά

By

Οι γιορτές πλησιάζουν και ανυπομονώ πώς και πώς να έρθει η στιγμή που θα βρεθώ με την οικογένειά μου και θα γευτώ τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα από τα χεράκια της μαμάς μου. Μιλούσα με την κολλητή μου στην Καβάλα, για να τη ρωτήσω αν θα είναι εκεί τις γιορτές και ήταν μέσα στη μαύρη απελπισία γιατί μου είπε ότι θέλει να χάσει κιλά και δεν ξέρει καν αν θα φάει έστω και λίγη γαλοπούλα.

«Αυτό κοριτσάκι μου δεν είναι καλό για τον οργανισμό, δεν σου το είπε ο διαιτολόγος;» τη ρώτησα, παίρνοντας την παρακάτω απάντηση: «Δεν πήγα σε διαιτολόγο, μόνη μου βρήκα κάποια δίαιτα».

Λάθος πρώτο. Πάντα όταν ξεκινάμε μία δίαιτα, επισκεπτόμαστε προηγουμένως έναν ειδικό. Τώρα, επειδή αρκετές φίλοι και φίλες, θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους στις γιορτές και δε θέλουν να  πάρουν ούτε μισό γραμμάριο, επισκέφθηκα τον πολύ καλό φίλο και εξαιρετικό διαιτολόγο, Τάσο Παπαλαζάρου στο γραφείο του στο Κολωνάκι για να μου λύσει όλες τις απορίες σχετικά με τη δίαιτα στις γιορτές.

giortes2

Την περίοδο των γιορτών δεν κάνουμε δίαιτα.

Όταν κάνεις μία δίαιτα καταβάλλεις μία προσπάθεια να ακολουθείς το πρόγραμμα. Στις γιορτές επειδή έχεις πολύ περισσότερους εξωτερικούς πειρασμούς πρέπει να καταβάλλεις πολλαπλάσια ενέργεια για να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Και δεν υπάρχει λόγος. προτιμούμε λοιπόν να κάνεις μία μικρή συντήρηση να δοκιμάσουμε απ’ όλα και το μελομακάρονο και τον κουραμπιέ και τη γαλοπούλα με μέτρο, να σταθεροποιηθούμε τις γιορτές και μετά το πέρας των γιορτών με πολλή διάθεση και ξεγνοιασιά να ξαναξεκινήσουμε την προσπάθειά μας.

trapezi1

Tι ποσότητα μπορούμε να φάμε

Τρώμε από ΄όλα που υπάρχουν στο τραπέζι αλλά μέσα σε  ένα πιάτο.  Δηλαδή παίρνουμε το πιάτο μας, και το γεμίζουμε με οτιδήποτε θέλουμε και μας αρέσει. Γαλοπούλα, γέμιση, σαλάτα, πατάτες τηγανητές, οτιδήποτε υπάρχει αλλά να χωράει σε ένα πιάτο. Δεν το ξαναγεμίζουμε και μετά τρώμε και κάτι παραπάνω.

Εάν παρασυρθούμε και φάμε λίγο παραπάνω, το μόνο που δεν πρέπει να νιώσουμε είναι τύψεις. Γιατί αυτές μας στερούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της απόλαυσής μας και οι πιθανότητες να παραφάμε την επόμενη φορά είναι μεγάλες. Άρα την επόμενη μέρα και την μεθεπόμενη, μπορούμε να φάμε σαλάτα ή αυξάνουμε την κίνησή μας.

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News