Αγαπώ τον αρακά όσο αγαπώ τα Σάββατα… πράγμα που όπως καταλαβαίνεις σημαίνει πως δεν τον έχω και σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Τον τρώω ευχάριστα αλλά δεν τον λατρεύω κιόλας. Έτσι ψάχνω πάντα να βρίσκω συνταγές που θα τον κάνουν λίγο πιο ιδιαίτερο και νόστιμο. Μια τέτοια συνταγή είναι η παρακάτω…
Για να τη φτιάξεις για 4 άτομα θα χρειαστείς:
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι
1 και 1/2 φλ. αρακά
170 γρ. μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
πιπέρι
Ξεκίνα ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Πρόσθεσε το σκόρδο και λίγο αλάτι και ανακάτεψε για περίπου 3 λεπτά.
Μετέφερε το σκόρδο στη χύτρα και πρόσθεσε τον αρακά. Μαγείρεψε για 4 λεπτά και πρόσθεσε νερό ίσα που να σκεπάζεται.
Κλείσε τη χύτρα και άφησέ τον αρακά να βράσει για 7 λεπτά. Άνοιξε τη χύτρα και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Ρίξε μέσα και το μαρούλι και βγάλε από τη φωτιά. Ανακάτεψε για 1 λεπτό και το φαγητό σου είναι πανέτοιμο.