Είναι ιδανικά για χορτοφάγους, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και δεν περιέχουν γλουτένη. Δες πώς μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Καταρχάς θα χρειαστείς:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
1 χυμό ντομάτας σε κονσέρβα
αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
3 φλ.τσ. σπανάκι
420 γρ. τυρί ρικότα
1 μεγάλο αυγό
1/4 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
4 μέτρια κολοκύθια
500 γρ. μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
Ξεκίνα ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Ρίξε το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρέ το και αυτό.
Ρίξε την πάστα ντομάτας και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε και τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Άφησε το μείγμα σου να βράσει για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφού το βγάλεις από το μάτι πρόσθεσε τον φρέσκο βασιλικό και το σπανάκι και ανακάτεψε καλά.
Προθέρμανε τον φούρνο σους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ρικότα, την παρμεζάνα και το αυγό. Ανακάτεψε καλά.
Σε ένα πυρέξ ρίξε λίγο από το μείγμα της ντομάτας στον πάτο. Βάλε από πάνω πολύ λεπτές φέτες κολοκυθιού και ρίξε και λίγο από το μείγμα τυριού. Επανέλαβε για άλλη μια φορά το ίδιο.
Ψήσε στο φούρνο για 50 λεπτά έχοντας το πυρέξ σου καλυμένο με λαδόκολα και άλλα 10 λεπτά χωρίς τη λαδόκολα.
Άφησε το φαγητό σου να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρεις.
Με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνεις ένα υπέροχο φαγητό χωρίς τους υδατάνθρακες που θέλεις και πρέπει να αποφεύγεις σε μεγάλες ποσότητες. Δοκίμασέ το και πες μας την εμπειρία σου.