Απόλαυση χωρίς ενοχές! Αυτό σκέφτηκα και με το που είδα αυτή την συνταγή για τάρτα καρύδας αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σου! Χαμηλή σε λιπαρά όμως πλούσια σε γεύση αυτή η τάρτα έχει μόνο 280 θερμίδες. Μη κολλήσεις με την μαρέγκα – θα την καταφέρεις!!!
Υλικά που θα χρειαστείς
Βάση
1/2 πακέτο κατεψυγμένη πίτα για ζύμη
Γέμιση
1/4 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη
1/8 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. γάλα με 2% λιπαρά
3/4 φλ. γάλα καρύδας light
1/4 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μαρέγκα
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
Άπλωσε τη ζύμη σε ταψί 25 εκ. Για τη γέμιση, ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά. Ζέστανε το γάλα με το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα στους 180 ° C μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες γύρω από άκρη αλλά πριν προλάβει να μην βράσει.
Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
Βάλε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και ναι φουσκώσει (περίπου 10 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαίρεσε από το μάτι και βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, όπου από κάτω θα έχεις βάλει ένα μπολ με πάγο. Άφησέ το για 10 λεπτά και ανακάτευε ανά διαστήματα, μέχρι η κρέμα να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Αφαίρεσε το μείγμα από τον πάγο και ανακάτεψε με τα εκχυλίσματα. Ρίξε τη γέμιση πάνω από την έτοιμη ζύμη και βάλτο στο ψυγείο για 8 ώρες.
Για τη μαρέγκα, χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτυτα. Σε μια κατσαρόλα βράσε το νερό με τη ζάχαρη και μαγείρεψε χωρίς να ανακατεύεις, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
Ρίξε το σιρόπι πάνω από τα ασπράδια και ανακάτεψε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξε τη μαρέγκα πάνω από την ζύμη που είχες στο ψυγείο και πασπάλισε με καρύδα.
Ψήσε στο φούρνο για 1 λεπτό μέχρι η μαρέγκα να χρυσαφίσει ελαφρώς και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά.