Αχ αυτή η ζάχαρη! Συγκέντρωσα όλα τα κακά και τα στραβά της για να σε βοηθήσω να την κόψεις!

By

Πόσα γλυκάκια έφαγες τα Χριστούγεννα; Έχεις μετρήσει τα μελομακάρονα που κατανάλωσες ή μήπως δεν μετριούνται στα δάχτυλα και των δύο χεριών; Δεν θα βγάλω τον εαυτό μου απ’έξω γιατί τα έφαγα και εγώ τα γλυκάκια μου αλλά τώρα έχουν μπει τα κεφάλια μέσα και η ζάχαρη έχει βγει από τη διατροφή μου μια και καλή.

Πρόκειται για ένα σούπερ εθιστικό δηλητήριο το οποίο δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Όσο αυστηρή διατροφή κι αν κάνεις τα πραγματικά αποτελέσματα θα τα δεις με το που θα κόψεις τη ζάχαρη. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις όλα τα κακά της ζάχαρης.

Καταστρέφει βασικά μέταλλα και βιταμίνες

Η επεξεργασμένη ζάχαρη καταστρέφει βασικά μέταλλα και βιταμίνες. Η προσπάθεια που καταβάλλει το σώμα σου να κάνει τις λειτουργίες της πέψης, της αποτοξίνωσης και της εξάλειψης της ζάχαρης οδηγεί στο να καταστρέφει όλα τα δείγματα ενέργειας που έχεις στο σώμα σου.

Πιο συγκεκριμένα η βιταμίνη B που έχεις στον οργανισμό σου εξουδετερώνεται εντελώς όταν καταναλώνεις επεξεργασμένη ζάχαρη καθημερινά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχεις χαμηλά επίπεδα βιταμίνης B και επομένως να επηρεάζεται η ικανότητά σου να θυμάσαι και να υπολογίζεις.

kl_zaxari

Eίναι σούπερ φλεγμονώδης

Όταν το σώμα σου ζει συνεχώς φλεγμονώδεις καταστάσεις από την κατανάλωση ζάχαρης, σε αφήνει εκτεθειμένη σε ασθένειες και στα γηρατειά. Τα καρδιακά προβλήματα, η οστεοπόρωση, η αρθρίτιδα, ο καρκίνος και άλλα προβλήματα υγείας συνδέονται με τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνει ένας οργανισμός.

Με την πάροδο του χρόνου η ζάχαρη θα καταλήξει να δημιουργήσει πρόβλημα σε κάθε όργανο του σώματός σου καθώς το σώμα σου θα κουβαλάει τη ζάχαρη σε κάθε σημείο του και θα την αποθηκεύει ως λίπος.

Ο εγκέφαλός σου τη βρίσκει σούπερ εθιστική

Σου φαίνεται ακατόρθωτο να βγάλεις τη ζάχαρη από τη ζωή σου μια και καλή; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ζάχαρη είναι σούπερ εθιστική και κάθε φορά που την τρως κάνει τον εγκέφαλό σου να θέλει και άλλη. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεται ο εγκέφαλός σου.

Αν αντέξεις μια εβδομάδα χωρίς γλυκό (χωρίς ίχνος ζάχαρης) θα δημιουργήσεις μια νέα συνήθεια για τον εγκέφαλό σου. Μετά από αυτήν την εβδομάδα, βάλ’το σαν στόχο να καταναλώνεις μόνο ένα γλυκό την εβδομάδα ή ένα κομματάκι γλυκού (2 τετραγωνάκια σοκολάτας, για παράδειγμα) την ημέρα.

kl_zaxari01

Τα καρκινικά κύτταρα την τρώνε για πρωινό

Τα καρκινικά κύτταρα λατρεύουν τη ζάχαρη. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως η ζάχαρη δεν τρέφει μόνο τα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα αλλά δημιουργεί και καινούργια δίνοντας καρκινικό χαρακτήρα στα υγιή κύτταρα.

Επομένως, πόση ζάχαρη πρέπει να τρώμε την ημέρα;

Οι ειδικοί (The World Health Organisation) λένε πως η ζάχαρη δεν πρέπει να αποτελεί περισσότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδων μας. Μάλιστα εκεί στον “Οργανισμό” σκέφτονται να μειώσουν την ημερήσια ποσότητα στο 5% (στα 25 γραμμάρια δηλαδή). Για να σκεφτείς πόσο λίγο είναι αυτό μάθε πως ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 39 γραμμάρια ζάχαρης.

kl_zaxari03

Ξέρω, έκανα την καρδιά σου περιβόλι. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως αναφέρθηκαν παραπάνω και ελπίζω να σε έπεισα, αν όχι να βγάλεις τη ζάχαρη από τη ζωή σου, να την ελαττώσεις όσο περισσότερο γίνεται.

Πείσε τον εαυτό σου ότι δεν την χρειάζεσαι και θα διαπιστώσεις σιγά-σιγά πως αυτή είναι η πάσα αλήθεια.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News