Αυτά είναι τα πιο υγιεινά τυριά! (για να ξέρεις τι βάζεις στο σπίτι σου)

By

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει το τυρί. Ανάμεσα σε αυτούς είμαι φυσικά και εγώ αλλά επειδή θέλω να ξέρω τι τρώω έψαξα και βρήκα τα πιο υγιεινά τυριά που πρέπει να υπάρχουν στο ψυγείο το δικό μου αλλά και το δικό σου.

Το αμερικάνικο ιατρικό site Healthline έφτιαξε μια λίστα με τα 9 πιο υγιεινά τυριά τα οποία φυσικά και μπορείς να βρεις σχεδόν σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Μοτσαρέλα Η μοτσαρέλα παράγεται από βουβαλίσιο ή αγελαδινό γάλα και είναι ένα απο τα πιο υγιεινά τυριά. 1 κομμάτι 28 γρ. μοτσαρέλα έχει 85 θερμίδες.

Μπλε τυριά Και αυτά παράγονται από αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα και έχουν μπολιαστεί με μπλε μούχλα που τους δίνει αυτήν την χαρακτηριστική γεύση. 1 κομμάτι 28 γρ. μπλέ τυρί περιέχει 100 θερμίδες.

Φέτα Ανάμεσα στα πιο υγιεινά τυριά είναι και η δική μας φέτα η οποία παράγεται από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος. 1 κομμάτι 28 γρ. φέτα έχει 80 θερμίδες.

Cottage cheese Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί το οποίο παράγεται από αγελαδινό γάλα. Μισό φλιτζάνι cottage cheese έχει 120 θερμίδες.

Ρικότα H ρικότα είναι από τα πιο υγιεινά τυριά. Παράγεται από αγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο ή βουβαλίσιο γάλα. Μισό φλιτζάνι έχει 180 θερμίδες.

Παρμεζάνα Είναι από τα πιο αγαπημένα τυριά που παράγεται από αγελαδινό γάλα. 1 κομμάτι 28 γρ. παρμεζάνα έχει 110 θερμίδες.

Ελβετικό τυρί Παράγεται από αγελαδινό γάλα και 1 κομμάτι 28 γρ. περέχει 111 θερμίδες.

Τσένταρ Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά και το τσένταρ είναι ανάμεσα στα πιο υγιεινά τυριά. Παράγεται από αγελαδινό γάλα και 1 κομμάτι 28 γρ. έχει 115 θερμίδες.

Chevre Το chevre είναι γαλλικό τυρί που παράγεται από κατσικίσιο γάλα. Ένα κομμάτι 28 γρ. περιέχει 75 θερμίδες.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Προσοχή στο πρόσωπό σας! Τι να κάνετε και τι όχι στο γυμναστήριο

Σίγουρα η γυμναστική είναι μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για καλή υγεία και ευεξία. Όποιος όμως επιλέγει το γυμναστήριο...
Διαβάστε Περισσότερα